Hasiči ze Štětí mají celkem 64 členů, z toho je 17 členů fungujících v zásahové jednotce. Jednotka svoji hasičskou stanici využívá společně s profesionálními hasiči Hasičského záchranného sboru (HZS).

Co se týče jejich společenských a výchovně-preventivních aktivit, není jich zrovna málo. Účastní se akcí, jako je například Týden mobility, Den Země, Noc s Andersenem, ale také pravidelně otevírají bránu své moderně vybavené hasičárny pro děti ze základních a mateřských škol.

Nyní koncem září pořádají letošní ročník Dne hasičů, jednu z největších akcí roku, která slibuje opravdu bohatý program.

Hasiči z celé republiky se v Mělníku utkali v soutěži v poskytování první pomoci.
Soutěžili v první pomoci. Středočeši skončili na třetím místě

V sobotu 28. září od 9 do 20 hodin bude na nábřeží řeky Labe ve Štětí k vidění několik desítek kusů techniky mnoha záchranných jednotek. Budou mezi nimi profesionální hasiči z HZS ČR, hasičský sbor SŽDC, armáda, důlní záchranáři, celníci i policie ze Štětí.

Své vybavení předvede také více než deset hasičských výjezdních jednotek z okolních obcí a měst.

HLAVNÍ CENOU PRO DĚTI BUDE NOVÝ MOBIL

Návštěvníci budou mít možnost se seznámit se simulátorem nárazu či se projet v hasičském člunu. Na programu dále budou ukázky zásahů u dopravní nehody, záchrany z výšky, hašení domácích požárů i ukázky městské policie.

A to není zdaleka vše: lidé si budou užívat i kulturního programu, který slibuje den plný hudby a tance. Dále budou na místě k nalezení prodejní a prezentační stánky s hasičskou tématikou a samozřejmě nejeden stánek s občerstvením.

Děti se kromě toho mohou těšit na zajímavé soutěže a losování o hodnotné ceny: jako první cenu mají šanci vyhrát mobilní telefon Xiaomi Redmi 7. Celou akci bude uvádět moderátorka Tereza Peštová.

SDH Veltrusy
Veltruský sbor prošel malým znovuzrozením