Například na konci září se chystají s dětmi na výlet do Lešan na dětský den, kde budou zápolit v disciplínách se sportovní a vojenskou tematikou a také navštíví tamní vojenské muzeum.

Martina Burdíková to samozřejmě vše nedělá sama: má k ruce ještě tři vedoucí, z toho dva osmnáctileté muži, kteří nedávno z oddílu mladých "vyrostli" a s vedením dětí nyní pomáhají.

Čas a úsilí věnované hasičskému "potěru" mělnického sboru z Blat se neodráží jen na pěkném počtu mladých členů, na jejich dobrém vkladu do života a radosti z kvalitně stráveného volného času, ale také na skvělých výsledcích v soutěžích. Právě letošní rok děti sklízely jedno pohárové umístění za druhým.

Hasiči z celé republiky se v Mělníku utkali v soutěži v poskytování první pomoci.
Soutěžili v první pomoci. Středočeši skončili na třetím místě

"V závěru hasičské sezony, ve které soutěží každý rok od září do června, zabodovala v červnu v Liblicích všechna naše mládežnická družstva: družstvo starších se umístilo na třetím místě, mladší na druhém a přípravka brala zlato. Uspět v silné konkurenci v každé kategorii je příjemné. Děti odvedly skvělé výkony a z pohárů i odměn, které si ze závodu vezly domů, měly velkou radost," řekla Martina Burdíková.

A není divu, takto bohatou žeň krásných výsledků sbor zažil letos poprvé. Ještě cennějších výsledků mladí dosáhli v pětikolové hře Plamen. Cennější proto, že se jednalo o celkové umístění ve hře v okrese Mělník: blaťanští se mohli těšit rovnou ze dvou medailových "úlovků" - družstva přípravky a mladších dětí obsadila konečná třetí místa ve svých kategoriích, a jako nádavkem k tomu mladší děti dostaly ještě druhé místo a děti z přípravky třetí místo ze závěrečných hasičských útoků.

Požární zbrojnice v Mlékojedech.
V požární zbrojnici se snížila spotřeba energie
Profesionální hasiči soutěží ve vyprošťování figurantů z havarovaných vozů.
Za podívanou na hasičské zdravotníky zvou tři devítky