Akce plná zábavy pro děti i dospělé bude probíhat od 13 do 17 hodin v Kostomlatského sadech, nedaleko hasičské zbrojnice.

Jak sdělil velitel sboru a velitel zásahové jednotky Milan Valášek, i tentokrát se očekává vysoká účast dětí i dospělých. Každoročně se na akci pobaví průměrně 120 až 130 dětí, loni jich dorazilo a do pestrých aktivit se zapojilo dokonce 141.

Děti se vrhnou do rozličných disciplín, kterých bude celkem deset. Mezi hasičskými úkoly bude hod míčkem do Soptíka, běh s historickými přilbami či prolézání několik metrů dlouhou rourou. Klasičtějšími disciplínami bude například lov rybiček, skákání v pytlích či hádání předmětů po hmatu.

Dva dobrovolní hasiči z Mělnicka obdrželi v květnu nejvyšší hasičské ocenění. Titul Zasloužilý hasič patří Františku Pechovi a Josefu Hejtykovi.
Získali titul Zasloužilý hasič

Každého, kdo splní všechny disciplíny, čeká zasloužená odměna. Tou bude projížďka po řece v motorovém člunu, který zapůjčí místní stanice krajského hasičského záchranného sboru.

Malí účastníci také obdrží sladkosti, limonádu a párek v rohlíku. Občerstvení ostatně bude k dispozici po celou dobu trvání akce, včetně klobás, masa a nápojů pro dospělé.

V 17 hodin, jako další dychtivě očekávaný bod programu, začne hasičské zařízení chrlit bohatě nadýchanou, barevnou a zdravotně nezávadnou pěnu, v níž se děti budou moci dosytosti vyřádit.

Závěr bude od 19 hodin patřit videodiskotéce, která ovšem už bude určena především dospělým návštěvníkům akce.

Hasiči z Kralup nad Vltavou mají dvaadvacetičlennou výjezdní jednotku.
Kralupští dobrovolní hasiči mají i lezeckou skupinu
Z krajské soutěže v požárním sportu profesionálních a dobrovolných hasičů na stadionu Olympia v Kutné Hoře.
Jména vítězů se v krajské soutěži hasičů často opakovala