Státní hymnu zapěl sólista Národního divadla František Zahradníček a čestné buly vhodila starostka Neratovic Lenka Mrzílková.

NERATOVICE – SRŠNI 2:4

Buldoci se do papírového favorita pustili s vervou, ale rozhodčí Doubek už ve 21. vteřině poslal na trestnou lavici domácího kapitána Václava Peka. Úvodní nápor Buldoků přes oslabení pokračoval a Sršni prakticky neohrozili brankáře Pavla Krestu. Nasazené tempo domácích zbrzdilo další vyloučení a Sršni tentokrát přesilovku využili. Na domácích byla patrná velká chuť do hry, ale své šance nedokázali využít.

Druhá třetina začala stejně jako ta první. Po zákroku Pokory šli domácí do třech a dokázali se ubránit díky zákrokům brankáře Kresty. V té době chyby rozhodčích dosáhly vrcholu. Posuzování zákroků a přehlížení nebezpečné hry u obou týmů snižovalo úroveň zápasu. Sršni nabídku přesilovky využili. Nepomohl ani timeout trenéra Martina Chabady. Buldoci nedokázali využít šance a tak jim soupeř dal lekci z efektivity.

Do závěrečné třetiny vstoupili domácí se snahou srovnat nepříznivé skóre. Buldoci dřeli, ale Sršni dokázali obstát ve všech ošemetných situacích. Buldoci ani v pátém vzájemném utkání nedokázali svého soupeře porazit. O jejich porážce rozhodli nevyužité šance a hlavně přesilovky. Sršni naopak vytěžili z minima maximum. 

Dušan Kudela