Nejofenzivnější mužstvo soutěže, která se hrála poprvé v šestnácti účastnících, pozvedlo nejcennější trofej po sobotní domácí odvetě finále s Benešovem. Vítězství 6:5 rozpoutalo dlouho nekončící radost. Památku si na historický úspěch týmu odnesl i trenér Luděk Záhorský. Hráči ho hned v kabině připravili o plnovous. „Je to obrovský úspěch. Oslavy pokračovaly i v neděli,“ prozradil včera kouč.

Bylo finále s Benešovem, který suverénně ovládl východní skupinu a neskrýval ambice na návrat do druhé ligy, tím nejtěžším krokem na cestě za titulem?
Těžko to takhle hodnotit. Už jen dostat se do play-off pro nás bylo velkým úspěchem. Naše západní skupina byla těžká a vyrovnaná.

V play-off jste měli nejvíce namále hned v prvním kole proti Rakovníku, že?
Prohráli jsme první zápas a museli dvakrát vyhrát, abychom postoupili dál. Z toho jednou na ledě Rakovníka, což bylo těžké. Ale zvládli jsme to.

Jak moc vás vystrašila stíhačka Benešova, který se ve druhém finále dotáhl z 6:2 na rozdíl jediného gólu?
Nervózní jsem samozřejmě byl, protože zbývaly ještě asi tři minuty do konce. Ale věřil jsem, že už to nějak uhrajeme a domlátíme. To se povedlo.

Finále krajské ligy v ledním hokeji: Černošice - Benešov
Lvi skončili těsně pod vrcholem

Jako vítěz soutěže jste odmítli účast v kvalifikaci o účast v druhé lize. Proč jste se takto rozhodli?
Jelikož jsme malý klub a nemáme žádné ambice hrát druhou ligu, nemělo cenu si jezdit si kvalifikační zápasy jen tak zahrát. Navíc je to i finančně docela náročné.

Nebude vám v příštím ročníku ve stejné soutěži chybět motivace, když už nemůžete dosáhnout na větší úspěch?
Motivace určitě bude stejná. Kluci budou chtít obhájit. Znovu ale bude těžké dostat se do play-off, kde už se může stát cokoli.

Kdybyste měl vyzdvihnout největší tahouny mužstva?
Těžko vyzdvihovat jedince. Vystupujeme jako tým. Všichni táhneme za jeden provaz – od kapitána Staňka až po posledního hráče. Naše síla je v tom, že máme dvacet vyrovnaných hráčů.

O druhou ligu si nezahrají
Bez středočeského zástupce se při rozhodnutí Černošic neúčastnit se odehraje kvalifikace o účast ve druhé lize. Jak potvrdil Jakub Král z STK středočeského svazu, usilovat o třetí nejvyšší soutěž nebude ani poražený finalista. „Benešov chtěl do kvalifikace jen v případě vítězství. Navíc po konzultaci s řídícím orgánem druhé ligy mohou jít do kvalifikace pouze vítězové,“ ukončil spekulace Král.

Show v Liberci: nastoupili proti sobě Jaromír Jágr a Petr Nedvěd. Tady Miloš Hořava
Boj o baráž začíná, Rytíři musí vsadit na pot a krev