„Dát hattrick byl super pocit, ale povedl se jen díky skvělým nahrávkám spoluhráčů. Celý zápas nás navíc držel gólman Šrámek, hlavně při oslabení tří na pět. To podtrhlo výborný výkon našeho týmu,“ přičítal odchovanec Junioru podíl na svém nejvydařenějším zápase za áčka všem jeho členům.

V důrazně hraném utkání toho mladík ošlehaný dorosteneckou extraligou v Mladé Boleslavi stihl opravdu hodně. Jako jeden ze tří hráčů přispěl desítkou k celkem dvaasedmdesáti trestným minutám. Za nesportovní chování se tak stalo v závěrečných minutách. Na kontě už v té době měl tři gólové zářezy.

Z fotbalového utkání krajské I.A třídy Slovan Poděbrady - Záryby
Ledová sprcha pro Záryby, z poděbradských kaluží vylovily devítku

Při prvním se mu na hokejku odrazila Šubrtova střela při přesilové hře, dorážka do prázdné znamenala vyrovnání na 1:1. Domácí si ve třetí části vzali vedení zpět. Po vyrovnání Prejzy zafungovala dvakrát v rozmezí necelých tří minut spolupráce s Tomášem Havlem. Nejdříve Šípek přesně zakončil přečíslení dvou na jednoho. Tečí do horního růžku branky pak přidal i pojistku, která se po korekci Jobka změnila ve vítěznou trefu.

„Celý zápas byl nahoru dolu. První půlku jsme se nemohli dostat ke gólovému zakončení, proto trenéři udělali pár změn v sestavě. Tento tah se vydařil a vstřelili jsme tři góly během šesti minut,“ dodal k obratu jeho hlavní strůjce. V závěru na trestné lavici doufal, že spoluhráči udrží tříbodový výsledek, což se nakonec povedlo. „Černošice jsou velice silný tým a zápas s nimi je důrazný. Hraje se hodně do těla,“ objasnil Šípek vyšší počet trestných minut.

Černošice – Mělník 3:4 (0:0, 1:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 27. Vladyka (Hyršl, Jobek), 46. Brejcha (Krudenc, Frolík), 57. Jobek (Hofmeister) – 34. Šípek (Šubrt, M. Pokorný), 48. Prejza (Stinka, Škarohlíd), 52. Šípek (Havel, Cafourek), 54. Šípek. Vyloučení: 10:11, navíc Hofman (Černošice), Macek a Šípek (Mělník) 10 min OT. Bez využití.