Výsledkově se zápas povedl více výběrů Rytířů, kteří muže ve zlatých dresech Poldi zdolali 6:3. Trefila se i hlavní postava exhibice Jaromír Jágr, dvakrát se prosadili nejlepší střelci zápasu Tomáš Horna a Martin Frolík.

Co zaujalo kromě krásných akcí? Na ledě či na střídačce se objevilo 9 hráčů, kteří v minulosti hrávali NHL včetně velkých hvězd v čele s Jaromírem Jágrem, Patrikem Eliášem nebo Tomášem Plekancem a Jiřím Tlustým. A samozřejmě i Milanem Novým, jehož režim pustil do Washingtonu až ke konci kariéry, přesto tam odehrál výbornou sezonu.

Hokejová exhibice legenda Kladna
Jágr si užíval hvězdy na kladenském ledě. Za dva roky jich slíbil ještě víc

Všichni si vysloužili obrovský aplaus stejně jako Jan Neliba, jenž nastoupil ve svých devětašedesáti letech a byl nejstarším borcem na ledě. "Klobouk dolů před všemi, kteří na bruslích nestáli třeba deset patnáct let a zvládli to perfektně. Nebo Honza Neliba, jemuž je skoro sedmdesát let a odjet to neskutečně," kroutil hlavou Jaromír Jágr.

Tleskalo se však i dalším. Speciálně třeba dvěma třetinám slavné formace Blue Line, z níž chyběl jen pro ČT komentující Martin Procházka. Na ledě však byli Pavel Patera (svou proslulou žabičku párkrát předvedl) i Otakar Vejvoda, pořád v kondici a lehce projíždějící soupeřovou obranou.

Zdroj: Deník/ Rudolf Muzika

„Udělali jsme maximum, aby celá lajna hrála, protože Blue Line je v Kladně hodně populární a stala se legendou. Bohužel Martin Procházka měl povinnosti v televizi, ale za dva roky chceme udělat větší akci ke sto letům kladenského hokeje a tam bychom je rádi dali dohromady,“ hlásil Jágr a střelec zápasu Tomáš Horna jeho slova potvrdil. „Jarda už nám tu další akci naznačil stejně jako to, že se do té doby musíme udržovat a nebýt tlustí,“ smál se někdejší juniorský mistr světa.

Hokejová exhibice legenda Kladna. Patrik Eliáš
Kladno mě v kariéře hodně posunulo, vzpomíná na pět mladých let Eliáš

Zápas končily hloučky všech hráčů a společné focení na ledě.

A že by to zachytit! Jaroslav Kalla vytáhl zase svoje bílé brusle, byť za Sýkořici, kde hraje nyní, nosí už klasické. Vedle sebe nastoupili táta a syn, tedy vlastně Táta a Táta, jak se říká oběma Petrům Tatíčkům. Šťastný byl Jan Neliba, jehož sledoval v hledišti vnuk Matouš a byl rád, že děda přežil nájezd a zalehnutí Josefa Zajíce v první třetině.

Když už jsme u vnoučat, dětí a manželek, sledovalo jich svoje dědy, taťky či manžele opravdu hodně.

Vše ukončila společně děkovačka s fanoušky a po ní je zase jednou jasno, že …

…Kladno se nevzdává… bojuje… a válčí dál.

Protože my ta pravá síla jsme, co žene do boje!

Zdroj: Deník/ Rudolf Muzika


Rytíři – Poldi 6:3 (1:3, 1:3, 1:0). Branky: 12. Eiselt (Burger), 25. Eliáš (Patera, Vejvoda), 45. L. Procházka – 2. Horna (Huml, Havel), 4. Ma. Frolík (Plekanec), 15. Horna (Huml), 23. Bílek (Kalla, Ma. Frolík), 29. Ma. Frolík (Kalla, Bílek), 36. Jágr (Plekanec). Rozhodčí: Ondráček, Řešátko