V něm svěřenci trenérů Jiřího Zörklera a Vladimíra Kameše převálcovali Olomouc 7:1. Po nich na ledové ploše slavili už jen Pražané, kteří ve finále smázli Severočechy 5:0.

„Je škoda, že systém byl nastaven tak jak byl, tedy bez semifinále. Nám se totiž nepovedl jediný zápas a kvůli tomu jsme přišli o naději na ještě lepší umístění. Ale být třetí ze čtrnácti krajů je přece fantastický úspěch,“ mínil mistr světa z roku 1985 Vladimír Kameš, který pomáhal boleslavskému Jiřímu Zörklerovi na střídačce.

Hodně vidět byli Středočeši také v individuálních statistikách. Kladenský (původně berounský) útočník Matyáš Šapovaliv s deseti góly a devíti asistencemi suverénně ovládl kanadské bodování turnaje. „Je to výjimečný kluk, ale mluvit o jednotlivcích není úplně fér, protože jsme hráli srdcem a týmově, to je v hokeji základ. A skvělí byli i ostatní,“ řekl Kameš.

Každopádně mužstvo držel brankář Jaňour, obrovským talentem je i obránce Alscher či trojice Hrabík, Gardoň nebo Bareš. Kromě Kladeňáků za sebe výrazně upozornil boleslavský Hruška bojovností a celoplošným hokejem.

Pojď hrát hokej pořádaly PZ Kladno.
Také PZ pořádaly nábor. Děti střídaly na ledě Jágra

Kromě nejpočetněji zastoupených Rytířů Kladno (9) dodaly další hráče BK Mladá Boleslav (6), PZ Kladno (4) a Kolín (1). Základ tvořili borci, které vychovávala osm let další legenda kladenského hokeje, Radek Gardoň. Dnes regionální trenér mladších kategorií svoje bývalé svěřence sledoval v hledišti. „Musím je pochválit, byli podle mě nejlepší ze všech týmů. Špatně se vyspali na zápas s Libercem, i to se bohužel stane,“ řekl Gardoň, který může právem na své bývalé svěřence pyšný.

V Kladně tak silná generace naposledy vyrůstala před více než deseti roky a reprezentovali ji borci jako Voráček, Frolík, Pavelec nebo Tlustý.

Jako samostatný turnaj se mistrovství této kategorie hraje každý lichý rok, v sudých se nejlepší mládežníci utkávají v rámci zimní olympiády. Tu nejbližší za rok přivítá rovněž Karlovarský kraj.

Petr Vampola s koučem Davidem Čermákem
Vampola fámu o konci v Kladně neřešil. Těší se na Budějovice