Současný stav hokeje v okrese nemá ve svém dění lepší triumf. A přestože proti sobě stojí první a poslední tým celkové tabulky, derby by opět mělo nabídnout perfektní podívanou s parádní diváckou kulisou.

„Přál bych si, aby bylo vyprodáno. Nevím, jestli tomu tak skutečně bude, ale rozhodně přijde dost lidí. Atakovat by se mohla tisícovka a já věřím, že si všichni náš hokejový svátek užijí,“ říká natěšený kouč Mělníka Jan Boháček. 

Právě domácí jsou v sobotní bitvě (17.30) i přes zrádnost těchto utkání jasným favoritem. Junior z patnácti doposud odehraných zápasů jedenáctkrát zvítězil a z obou skupin je na tom suverénně nejlépe, má sedmatřicet bodů. Mělník se navíc pyšní nejlepší obranou, gólmani Jan Vokurka s Kamilem Fialou inkasovali dohromady jen třiatřicetkrát. 

„Jde o vstup do nového roku a já věřím, že ho načneme vítězně. Čeká nás poté několik dalších velice těžkých soubojů, ale po Neratovicích už se pomalu začneme připravovat na play off,“ popisuje plány znovu Jan Boháček.

ŽLUTOMODRÁ RODINA. Hokejisté Neratovic se svými příznivci v zádech ovládli letošní ročník středočeské soutěže.
Neratovický hokej sází na partu. Na ledě i u stolu

BULDOCI SE UMÍ RVÁT

Neratovice mají oproti Junioru starosti odlišné, nachází se na úplně opačném pólu celkové tabulky. Přesto se hra nováčka krajské ligy posunula oproti začátku sezony o velký kus nahoru, což dokazují i výsledky. Z prvních devíti kol Buldoci vytěžili pouhé čtyři body, z posledních šesti utkání to už byl dvojnásobek!

„Trochu nám trvalo, než jsme se s úrovní soutěže srovnali, naše hra je vůči soupeřům rozhodně vyrovnanější. Kluci si i víc věří, je to znát,“ potvrzuje stoupající formu týmu jeho kormidelník Martin Chabada. 

I přes výrazné zlepšení se Neratovicím nevede hlavně útok. Obranu nemá nejhorší, ofenzivu ale ano a osmadvacet vstřelených branek je zkrátka malé číslo. 

„Jde stále o jeden z hlavních problémů, se kterým se zatím poprat příliš neumíme. Šance si kluci vytvořit zvládnou, ale góly nepadají a to nás zrazuje. Dát jednu či dvě branky je prostě málo,“ poukazuje na podprůměrnou koncovku Martin Chabada.

Buldoci Neratovice - Sršni Kutná Hora (0:1); 19. kolo krajské soutěži; 28. února 2015
Lístky na derby mizí. Kupujte už teď, radí Junior

POSLEDNÍ BITVA

Jak jsme psali výše, okresní derby proběhne v aktuální sezoně už podruhé. V prvním utkání slavil na ledě Neratovic Mělník, který na konci září zvítězil 7:1.

„Zápas nebyl vůbec jednoduchý a jednoznačný. Domácí hráli výborně hlavně v první třetině, poté se ukázala naše velká zkušenost a kvalita,“ vrací se k poslednímu vzájemnému střetnutí Jan Boháček.

Zítřek bude prestižní nejen pro samotné hráče. Půjde i o souboj právě mezi trenéry Janem Boháčkem a Martinem Chabadou. Oba šéfové střídaček sehráli v extralize dohromady více jak sedm stovek klání, vzájemných derby na Mělnicku však zatím mají poskrovnu. 

V neposlední řadě také půjde o souboj v hledišti. Junior je doma, na jeho stadion se ale chystají desítky fandů z Neratovic. Ti vyráží společně, vlakem. Lístky z předprodeje rychle mizí do kapes natěšených fanoušků. Derby zkrátka táhne! Přitáhne i vás?

Kompletní 16. kolo: Mělník - Neratovice, Žabonosy - Benešov, Velké Popovice - Mladá Boleslav B, Kutná Hora - Poděbrady, Vlašim - Čáslav, PZ Kladno - Rakovník, Příbram - Slaný, Králův Dvůr - Černošice.

Bavaria Rugby Cup aneb Mistrovství světa pro děti letos vstoupil do čtvrtého ročníku
Ragby. Tvrdý férový sport, který stále nepronikl