V letošním roce chtějí hokejisté tento úspěch zopakovat. Trenér Boháček se rozhodl zapojit do kádru i mladíky ze staršího dorostu.

Dal jste příležitost mladým klukům ze staršího dorostu, aby si zahráli krajskou ligu. Jaký k tomu byl důvod?
Tomáš Cicvárek a Patrik Šesták se uvedli v Áčku skvěle. Myslím, že tím zvyšují zdravou konkurenci v celém týmu. Povzbudí tak chlapy k lepším výkonům a i ve své kategorii mohou motivovat spoluhráče. Ti mladí kluci pak vidí, že když budou makat, budou si to moci v dospělých také zkusit.

Plánujete, že budou tito dva nastupovat pravidelně v mistrovských utkáních?
Teď to začne být složitější, protože se nám uzdravují i obránci a hráčů budeme mít dost. Ale samozřejmě, když bude prostor, budu chtít mladé zapojovat dál. Víc se určitě budou moci prosadit hlavně příští rok. To už navíc budou v juniorské kategorii a budou zase o rok starší a silnější.

Jak se oba mladíci v mužstvu uvedli? Dokázali, že jsou schopni hrát hokej na ligové úrovni?
Oba to zvládli výborně a je vidět, že jim tato příležitost pomáhá i v dorostu. Tam jsou tahouny mančaftu a prosazují se. Obzvlášť Tomáš Cicvárek kolikrát dokázal předčít i současné obránce.

Jsou v sedmnácti schopni bojovat proti soupeřům i z hlediska vyspělosti a přece jen nejsou stejné váhové kategorie?
Ukázalo se, že toho jsou schopni. Tomáš Cicvárek už je chlap. U Patrika Šestáka jsem měl trochu obavu, ale do každého puku šel naplno a dokázal ustát i pár střetů s protivníky. Bylo to opravdu krásné.