Poslední dny žilo Kladno návratem slavné osmašedesátky na led kladenského ČEZ stadionu. Nad celou situací viselo mnoho otazníků, nikdo na mnohé z nich nedokázal odpovědět. Spekulovalo se už o případném středečním startu slavného hokejisty proti týmu Benátek nad Jizerou, v tomto případě ovšem byla naděje malá. 

O to více ale fandové vzhlíželi k sobotnímu zápasu, ukázalo se ale, že v některých případech je i věštecká koule málo platná. Souboj o vedoucí příčku WSM ligy s Přerovem je téměř vyprodán. Vstupenky mizely ve velkém, lístek i kupovali i lidé, kteří už roky na kladenském zimáku nebyli. K dispozici byly v pátek ráno z celkové kapacity 5200 míst již jen lístky ke stání, které téměř určitě zmizí v den samotného zápasu, a také asi sto padesát vstupenek na sezení. Jedná se ovšem především o sektory za brankou, lepší místa už byla beznadějně vyprodána. 

Tomu, že Jaromír Jágr v sobotu nastoupí, nasvědčoval i páteční trénink Rytířů, kde pětačtyřicetiletá hvězda trávila většinu času v útoku po boku Jakuba Strnada a Romana Přikryla. Jágr sice zamířil do kabin o něco dříve než ostatní, do nácviků přesilových her ale zapojil. Přesto následně přišel nejen pro kladenské fanoušky šok: Jaromír Jágr dnes za Kladno nenastoupí! 

Kladno - Benátky n. J. 5:3.
Výborní Rytíři si poradili s Benátkami

„V sobotu hrát určitě nebudu. Nemám vyřízenou transferkartu. Je to nepříjemné, protože lidi čekali, že budu hrát. Na druhou stranu jsme nikomu nic neslibovali. Byl by nesmysl se do něčeho montovat, když stoprocentně nevím, jestli tu budu. Nechci se někomu zbytečně plést do sestavy, aby se kvůli mně měnila,“ řekl Jaromír Jágr po pátečním tréninku Rytířů.

To, aby Jágr v Kladně hrál, si prý nepřejí ani týmy z NHL, se kterými legenda jedná. „Dnes jsem trénoval, protože někteří hráči z týmu jsou zranění. Dlouho jsem s mančaftem netrénoval a je tam vidět velký rozdíl. Hráči jsou rozehraní a mají určité zápasové návyky. Jestli si někdo myslí, že nastoupím a budu tu dominovat, tak je na velikém omylu. WSM liga je podle mě ještě rychlejší než extraliga,“ vysvětlil Jaromír Jágr.

Držitel mnoha týmových i individuálních trofejí, mnohonásobný rekordman v NHL a člen Triple Gold Clubu, nastoupil naposledy v barvách svého Kladna 8. ledna 2013. Tehdy si většina fandů myslela, že už svůj idol na ledě neuvidí. Avizován byl odlet hokejistů z NHL zpět do zámoří, jinak tomu nebylo ani u Jaromíra Jágra. Přesto se Kladeňáci dočkali překvapení, když hráč s číslem osmašedesát ještě jednou naposledy nastoupil proti Litvínovu a rozloučil se vítězně. Chystá se podobné překvapení i na sobotu? Není to pravděpodobné, ale nikdy neříkej nikdy.

V posledních dnech se často skloňuje právě Jágrovo jméno s celkem St. Louis Blues, kde již nastupuje dvojice krajanů - Vladimír Sobotka a Dmitrij Jaškin. „Já to víceméně vůbec neřeším. Co bude, to bude. Když už jsem čekal tak dlouho, tak mě pár dní navíc nezabije. Je spousta věcí, které se mění ze dne na den. Budu se snažit hlavně připravit co nejlíp,“ dodal Jaromír Jágr, který je podle svých slov připraven v případě dohody s některým z celků odjet téměř okamžitě.

Miloš Hořava // Rytíři Kladno - HC Slavia Praha 0:2, přípravné utkání 22. 8. 2017
Hořava překvapil. Góly v oslabení vzal na sebe