Týden hokeje je série sportovních náborů pro děti od čtyř do osmi let a jejich rodiče, kteří tak mají unikátní možnost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Pro děti je zpravidla vždy připraven zábavný program na ledě i mimo něj, rodiče mají možnost se detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu, a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí. Celý projekt má za cíl jediné – přitáhnout ke sportu co největší počet dětí, v předchozích třech Týdnech hokeje se zúčastnilo přes 11 tisíc dětí. 

Česká republika má v současnosti zhruba 110 tisíc registrovaných hokejistů a řadí se tak z celosvětového měřítka po Kanadě a USA na třetí místo, čtvrtá příčka patří Rusku. Zajímavostí je z tohoto pohledu fakt, že v Čechách se nenachází ani dvě stovky ledových ploch (183), kdežto Rusko jich má skoro dva a půl tisíce.

Bratři Formánkové nastupují v aktuální sezoně každý v jiném mužstvu, mladší David (vlevo) za Benešov, starší Roman září v Černošicích.
Roman Formánek: Duel s Příbramí mám za dvě basy
Zdroj: Youtube