Základní část se Junioru vydařila, z dvaadvaceti zápasů jich ovládl hned čtrnáct. Tým se mohl opřít hlavně o brankáře Jana Vokurku. Ten potvrdil, že je velmi platným a spolehlivým gólmanem i v sedmatřiceti letech.

Svými výkony během sezony překvapil i obránce David Chvátal. Ještě minulý rok hrával na pozici útočníka, ale s novým postem se popasoval náramně.

Mezi nejmladšími se dařilo jednadvacetiletému Miroslavu Šíchovi, kterému se povedl náročný přesun z juniorské soutěže do seniorského týmu. Patřil ke stabilním hokejistům kádru. „Všechny pětky máme vyrovnané, ale když na ledě byl první útok, hráli prostě skvěle," netajil spokojenost nad sestavou Boháček.

Kvalifikace o 2. ligu: Rodos Dvůr Králové - Junior Mělník.
Tma na hokeji. Výpadek pokazil mělnickou rozlučku

V základní hrací době padli Mělničtí jen pětkrát a skončili na třetím místě. O bod za druhým Benešovem. Skupinu s tříbodovým náskokem ovládli slánští Lvi.

V nadstavbové části se Mělníku dařilo ještě lépe. Šesti vyhranými zápasy se klub probojoval do kvalifikační skupiny. V té se Junior pral statečně, nakonec ale měla trojčlenná kvalifikace jiného suverénního lídra – Dvůr Králové.

Rodos posbíral ze čtyř utkání hned jedenáct bodů a postoupil do přímých bojů o druhou ligu. „Důležitý byl už první zápas, který jsme ve Dvoře Králové nešťastně prohráli. A ten poslední se nepovedl vůbec, soupeř byl u nás doma agresivnější a zkrátka lepší," vrátil se k nepovedeným soubojům Boháček.

V play off se z pohledu osobních statistik dařilo hlavně Petru Literovi, který vyhrál kanadské bodování. Ani on ale nedokázal Mělník dotáhnout do celonárodní soutěže.

I v dalším ročníku tedy bude mělnický hokej hrát krajskou ligu. Do té vstoupí znovu jako přední tým, který bude chtít dokonat vítězný hattrick. Už to ale bude podle Boháčka dost těžké. „Soutěž se za poslední léta dost vyrovnává, šanci má šest klubů. V předchozích sezonách jsme zužitkovali naše zkušenosti," myslí si trenér Junioru.

BOJ O BRANKÁŘSKÝ POST

V následujících sezonách by mělo dojít k výměně brankářů na pozici jedničky. Zkušeného Vokurku musí mezi tyčemi nahradit někdo jiný. Vedení Junioru se snaží sázet na vlastní odchovance. „Měl by to být hráč z našich řad. Mají vzor ve Vokurkovi, ale hlavně musí chtít oni," prozradil okolnosti brzkého problému Boháček.

Kvalifikace o 2. ligu: Rodos Dvůr Králové - Junior Mělník.
Gólový uragán trval jedenáct minut a rozhodl o mělnické výhře

Momentálně se na soupisce nachází ještě dva gólmani – Kamil Fiala a Jakub Šrámek. Není vyloučeno, že se během nového ročníku objeví na ledě i někdo z juniorského mužstva.

Ohledně možného postupu do druhé ligy zůstává vedení klubu nohama na zemi. „Chceme hrát play off, protože naši fanoušci si kvalitní hokej zaslouží. Pokulhává nám však obrana," upozorňuje Boháček na nedostatky.

Cesta do třetí české nejvyšší soutěže se může stát za rok klidně reálnou. Přesto by ale podle lodivoda Junioru bylo pro místní fanoušky lepší hrát vrchol kraje: „Kdybychom měli kádr, který by měl na to hrát střed vyšší ligy, pak bych mluvil jinak. Teď je ale pro nás krajská úroveň dostačující," dodal na závěr.

JAN PECHÁNEK