„Ze zápasů, co se tady odehrály, byl ten dnešní hodně kvalitní. Soupeř byl v některých pasážích lepší, měli jsme co dělat, abychom se ubránili jejich náporu,“ věděl trenér Kralup Dušan Sikela.

Zásluhy na cenném zisku měl především fantom v domácí brance. Jiří Exner kapituloval pouze jednou. V 16. minutě Vladimír Macháček využil po několika málo vteřinách přesilovou hru střelou od modré.

Platilo tím „nedáš – dostaneš“. Kralupští hned v úvodních minutách první třetiny nevyužili minutu a půl trvající přesilovou hru pěti proti třem. Na to navázali ještě střelou do břevna, ale to bylo z jejich strany do první přestávky vše.

Extraliga, 10. kolo: Odolena Voda - Příbram (3:2).
Ani napočtvrté! Odolka si proti pražským Lvům doma neškrtla

Gólové radosti se diváci dočkali na začátku druhé třetiny. Jiří Brandejský zkoušel štěstí z pravé strany od mantinelu a jeho střela zapadla přesně nad pravé rameno brankáře. Vyrovnávací branka domácí hráče povzbudila a hra se více vyrovnala.

Přesto se Rakovník dokázal dostávat do velkých šancí. Exner ale všechny pochytal a v náročném utkání udržel kralupské šance na zisk. „Dnes nás podržel, chytal víc než výborně. Vděčíme mu za to, že v pasážích, kdy nás Rakovník tlačil, jsme to přežili,“ dostalo se brankářské jedničce pochvaly od trenéra Sikely.

Domácí měli jedinou obrovskou šanci v 50. minutě. V oslabení ujel Tomáš Soukup, který dostal skvěle načasovanou přihrávku od Brandejského, při zakončení mu ale kotouč sklouzl a nedovolil pořádně vystřelit. Utkání nakonec dospělo do prodloužení, ve kterém byli šťastnější domácí. Druhý bod vystřelil v 62. minutě Roman Verbík.

„V prodloužení je to už loterie. Tam vyhrává šťastnější, záleží na výběru hráčů, jak se to komu povede. Nám se to dnes naštěstí povedlo. Hodně těžký a vydřený druhý bod. Myslím, že v play-off bude takhle vypadat každé utkání,“ uzavřel Dušan Sikela.

O vyřazovací části může pět kol před koncem té základní směle mluvit. Jeho týmu by už neměla uniknout. Navíc je nadále ve hře dokonce o přímý postup rovnou do čtvrtfinále. S druhými Velkými Popovicemi (za dva body porazily Slaný) nadále zůstává na stejné bodové hladině. Rakovník po sobotě jeden ztrácí.

Kralupy – Rakovník 2:1p (0:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Brandejský (Soukup, J. Verbík), 62. R. Verbík (Soukup) – 16. Macháček (Libovický, Kos). Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1.

Černošice - Mělník 6:4 (2:1, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 4. Šalamoun (Brejcha), 14. Pulkrab (Staněk), 26. Pulkrab (Hofmeister, Staněk), 34. Vokurka (Brejcha, Krudenc), 51. Staněk (Pulkrab), 60. Šalamoun (Brejcha, Vladyka) – 15. Stinka (Šípek, Chvátal), 39. Kapoun (Litera, Chvátal), 48. Litera (Šubrt, Kapoun), 55. Litera (Šubrt, Novotný). Vyloučení: 6:4, navíc Vernek (Mělník) 5 + OK. Využití: 1:1. Diváci: 150.

Na můstku K-70 v Harrachově už trénují.
V Harrachově se zase skáče. Stačí málo a jde to, říká místní patriot Slavík

JAN SLÁMA