Hokejisté Kralup, kteří před přerušením uhráli v nové sezoně nejvyšší krajské soutěže jednu výhru a zbylá tři utkání prohráli, ukončí individuální přípravu mimo stadion v pondělí večer. Že hráči nazují po téměř dvou měsících brusle, potvrdil Mělnickému deníku jeden z nich – hrající asistent Martin Příhoda. „Budeme rozděleni na dvě skupiny maximálně po deseti hráčích a s nesmyslnými rouškami na obličeji,“ nastínil zkušený útočník.

Na kralupský led se postupně vrátí všechny kategorie tamního klubu. „Protiepidemiologická opatření omezila přípravu na osm týdnů, ale jsme přesvědčeni, že i s ohledem na vysoké nasazení trenérů během distančních a skupinových tréninků na suchu ztrátu rychle doženeme a zvláštní sezonu se ctí dohrajeme,“ uvedl na klubových stránkách člen výkonného výboru Tomáš Krejčí.

Mítink v Nehvizdech je postavený na těsném kontaktu diváků s atlety.
Hvězdám se v Nehvizdech líbí. Zájem o mítink mají atleti z Ameriky i Mexika

V Mělníku je situace jiná. Se zastavením sportu v první polovině října vedení zimáku z úsporných důvodů led na stadionu rozpustilo. Termín návratu k běžnému provozu zatím nepadl a závislý je prý na dalším rozvolnění protiepidemiologických opatření.

„Pro nás je to stále špatné. Zatím netrénujeme, i když nám to všem samozřejmě chybí, ale musíme ještě vydržet,“ reagoval na dotaz trenér A-mužstva Junioru Libor Stinka. „S prezidentem klubu panem Krejsou jsem stále v kontaktu. Čeká se na ještě větší uvolnění, než je teď,“ dodal Stinka.

Také kouč dosud neporaženého a průběžně druhého celku skupiny západ považuje sportování v rouškách za nesmysl. Navzdory této povinnosti už znovu zahájili přípravu i někteří další soupeři. Na led se v závěru minulého týdne chystali naskočit mimo jiné lvi ze Slaného nebo z Benešova. S druhými z nich i jedna z nejvýraznějších osobností soutěže, ex-ligový matador Michal Kaňka. „Hrál v době, kdy se pískal ofsajd přes dvě čáry, střílel dřevěnou hokejkou a rozhodčí pískali bez helem. Ale s rouškou na ledě…?“ komentovali Benešovští novou a ne zrovna vítanou zkušenost. Touha být opět na ledě je ale zkrátka silnější…

Volejbalisté Aero Odolena Voda po vítězném utkání s Příbramí.
Takhle by to šlo! Odolka po Brnu vyprovodila i vedoucí Duklu