Vestoje a oběma týmům aplaudoval zaplněný mělnický zimák po sobotní bitvě, které nechybělo vůbec nic a byla skutečným vrcholem krajské ligy. Domácí nezůstali nic dlužní svému odhodlání, že se do poslední minuty poperou o nápravu zpackaného prvního utkání. Skvělý výkon podpořený hattrickem Jana Verneka ale nakonec nestačil.

Třetí minuta, první přesilovka a 1:0. Po chvíli druhá bouře v ochozech, to když brankář Vokurka ustál trestné střílení nařízené za faul Nového.

Mělnický brankář Vokurka úspěšně čelil trestnému střílení:

Zdroj: Luboš Kurzweil

Vzápětí se hlavní dění už opět stěhovalo před popovickou branku. Gól Tomáše Havla ještě neplatil kvůli údajnému postavení Novotného v brankovišti. Těžkou hlavu z toho domácí (zatím) mít nemuseli, po chvíli a další využité přesilovce už regulérně slavili umazání dvou třetin ztráty. Na její úplné zlikvidování byly šance i dostatek času.

Jenže přišla první komplikace. Po závaru u tyče se kotouč místo ve Vokurkově lapačce zjevil zčistajasna před zcela odkrytou brankou a hosté nepohrdli. Nedlouho po první přestávce sice Mělničtí získali třetí využitou přesilovkou dvoubrankový náskok zpět. Stále nebezpečnější hosté ale při jednom ze svých výpadů domácí obranu dokonale rozebrali a Vokurka byl bezmocný.

Ohlasy z utkání čtěte v pondělním tištěném vydání Mělnického deníku!

Ve druhé polovině utkání už Popovičtí primát nepustili. Domácí se neustále snažili tlačit před jejich bránu, do ní už ovšem nespadlo nic. Stejně jako na druhé straně z rychlých protiútoků. A čas začal pro Mělník až neuvěřitelně letět.

Když pak necelé tři minuty před koncem trenér Boháček při vyloučení jednoho hráče na každé straně risknul hru bez brankáře, přesunula se po střele do opuštěné brány euforie definitivně na hostující střídačku. Na Mělník tak po roce zbylo opět jen druhé místo. I to ovšem fanoušci patřičně ocenili. Někteří pak s hráči slavili přímo na ledě.

Gól do opuštěné mělnické brány odstartoval velké popovické oslavy:

Zdroj: Luboš Kurzweil

Korunovace dvou nejlepších celků krajské hokejové ligy:

Zdroj: Luboš Kurzweil

Mělník – V. Popovice 3:3

Třetiny: 2:1, 1:1, 0:1.
Branky: 3. Vernek (T. Havel), 11. Vernek (T. Havel), 26. Vernek (Nový, T. Havel) - 15. Rejna (Lucker), 30. Lucker (Moravec, Kautský), 59. Bícha. Rozhodčí: Novák - Mrázek, Pacovský. Vyloučení: 4:9, navíc hosté neproměnili v 6. minutě trestné střílení. Využití: 3:0. Diváci: 900.