„Postup do finále si užíváme, možná víc než loni, kdy jsme postupovali až na třetí zápas v neděli," neskrýval maximální spokojenost kapitán Tomáš Fiala, který se v sobotním utkání vrátil na led po páteční absenci kvůli horečce. „Ne, že bychom s tím po pátku počítali, ale měli jsme do finále blíž. Černošice byly výborný soupeř, ale my jsme byli produktivnější a měli lepšího gólmana," srovnával.

S tříbrankovým náskokem a zaplněnými tribunami v zádech domácí nenechali nikoho na pochybách, že si finále nehodlají nechat protéct mezi prsty. Po bezbrankové třetině přišel rozhodující úder hned v úvodu té prostřední. To začalo jako už tradičně v letošní sezoně řádit útočné duo Tomáš Havel – Příhoda. „Hosté na nás v první třetině vlétli, protože neměli co ztratit. Byli jsme z toho trochu zaražení, ale naštěstí to ubránili," mohl si oddychnout trenér Mělníka Jan Boháček.

Za klíčovou označil neproměněnou šanci hostí za stavu 1:0, což téměř okamžitě ztrestal Havel. „Byl excelentní. Zaznamenal tři hattricky za sebou. Co k tomu říct? Nechtěl bych ale vyzdvihovat pouze jeho, celý mančaft bojoval a šel za postupem do finále," chválil kouč. Hosté si po třetím inkasovaném gólu vzali oddechový čas a nedlouho poté se jim podařilo poprvé překonat Vokurku. Žádné drama ale ve vzduchu neviselo. Tím spíš, když ještě před druhou sirénou skóroval – hádejte kdo…

Ve stejném duchu se pokračovalo i v závěrečné části. Za stavu 6:1 domácí trochu polevili v důrazu při bránění a nechali více vyniknout Vokurku, ten inkasoval po jednom gólu v oslabení a v přesilovce. Po utkání to ale spoluhráčům rozhodně nezazlíval. Jediným tématem byla oslava postupu do finále, i když ten prý tak snadný, jak by se mohlo zdát z výsledků, nebyl. „V sezoně jsme s nimi dvakrát prohráli, takže si na nás věřili. Bylo to o tom, kdo udělá první chybu a bude psychicky dole. My jsme toho dokázali využít," řekl Jan Vokurka.

Páteční výhru viděl jako dobrý základ, rozhodnuto ale podle něj ještě nebylo: „Bylo to trochu ošemetné. Vedli jsme sice o tři góly, ale říkali jsme si, že nesmíme nechat nic náhodě. Pokud bychom dneska dostali na začátku dva góly, tak Černošice byly okamžitě v zápase. Je to hodně hokejový tým, mají tam šikovné kluky, kteří dokáží své šance proměnit, i když v tomto dvojzápase to tak možná nevypadalo."

Závěr semifinále mezi Mělníkem a Černošicemi okořenila potyčka:

Zdroj: Luboš Kurzweil

Finále začne už ve čtvrtek

Finalovým soupeřem Mělníka budou Velké Popovice, které porazily Jesenici 4:1 a 6:2. Dvojutkání  už má potvrzený svůj jízdní řád. Ve Velkých Popovicích začne ve čtvrtek od 18.30 hodin, tedy o den dřív než se původně předpokládalo. Mělnické může těšit, že ke korunovaci nového krajského šampiona dojde na jejich stadionu po odvetě, která se odehraje v tradičním čase domácích utkání Junioru – v sobotu od 17.30 hodin. Oba týmy už mají s finálovými boji zkušenosti. Mělník zůstal v minulé sezoně těsně pod vrcholem, Velké Popovice hrají finále potřetí za posledních pět let.

Pro fanoušky, kteří běžně nejezdí v autobuse s týmem, mělnický klub opět nabízí možnost jízdy druhým autobusem za cenu 50 korun. Tuto částku zaplatí před odjezdem na vrátnici stadionu. Přihlásit se lze na facebookových stránkách klubu, na e-mailu hokej@hcjuniormelnik.cz nebo telefonu 720 408 110. Druhý autobus bude vypraven pouze při účasti zhruba čtyřiceti lidí. Čas odjezdu bude upřesněn (cca v 16.30 hodin).

Celý rozhovor s brankářem Janem Vokurkou čtěte v úterním tištěném vydání Mělnického deníku: Jak těžké byly pro tým zápasy s Černošicemi? Kolikrát ještě v letošní sezoně udělá po zápase kotrmelec? Jak z brány vnímá atmosféru doprovázející domácí zápasy?

HC Junior Mělník – SK Černošice 7:3

Třetiny: 0:0, 4:1, 3:2.
Branky: 21. Příhoda (Havel), 25. Havel (Kratochvíl, Příhoda), 28. Vernek, 39. Havel (Příhoda, Fiala), 43. Vernek (Heran), 47. Havel (Příhoda), 57. Prejza (Kratochvíl, Nový). Rozhodčí: Doubek - Frühauf, Holý. Vyloučení: 6:5, navíc Suchý (Černošice) trest do konce utkání za nesportovní chování. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 600. Konečný stav série 2:0, postupuje Mělník.
Mělník: Vokurka - T. Fiala, Krejsa, Prejza, Pokorný, Brožovský, Stinka, Nový, Heran, T. Havel, Vernek, Příhoda, Vočadlo, Kratochvíl, Kašák, Novotný, Pištej.