David ŠubrtKapitán"Střelecky se mi dařilo, dal jsem tři góly, takže mě to bude stát nějakou korunu do kasy."

Junior musel před domácími fanoušky napravit prohru z minulého kola. „Museli jsme odčinit ten hrozný výsledek z Vlašimi. Měli jsme štěstí, na co jsme sáhli, to se nám dařilo," přiznal hlavní kouč mělnického Junioru Jan Boháček. Hokejisté ve žlutých dresech na soupeře doslova vlétli už od začátku a za celých šedesát minut je v podstatě nenechali nadechnout. „Měli jsme šanci i na vyšší výsledek. První pětka excelovala a k tomu ještě výborný výkon Verneka a vítězství bylo naše," chválil nadšeně kouč své svěřence a připustil, že bezvadně hráli i mladší hráči jako Heran, Šícha nebo Havel mladší a Petr Litera dával i jednu branku.

Do utkání nemohl zasáhnout kvůli pracovnímu vytížení například Pavel Kašák. Za to útočníka Jana Verneka bylo plné kluziště. „Mně se hrálo velmi dobře," řekl bezprostředně po utkání Vernek a je nutné si přiznat, že to bylo vidět. Soupeřovu branku pokořil hned dvakrát. „V utkání nebyl žádný zlomový okamžik, jasně jsme dominovali od začátku až do konce. Zaslouženě jsme vyhráli," dodal Vernek.

David ChvátalÚtočník"Osobně jsem se do střelecké statistiky v sobotním duelu proti Jesenici nezapsal. Šetřím si totiž střelný prach na blížící se zápasy v play-off, kde bych moc rád nastoupil po boku ofenzivně laděného útočníka Petra Pokorného, který je takovým mým vzorem. A to nejen v hokejovém světě, ale i v osobním životě."

Vokurka znovu v brance

Gólmanská jednička po dlouhé době opět stanula v mělnické svatyni a nulou potvrdila svou skvělou formu. Hokejové povinnosti mu totiž zastínily ty pracovní. „Hosté měli pár brankových příležitostí, ale všechno Vokurka vychytal," řekl Boháček na adresu svého gólmana.

To, že Mělník skutečně táhne za jeden provaz jako tým, potvrdil svými slovy i útočník David Chvátal. „Chtěli jsme hlavně pomoci gólmanovi Honzovi Vokurkovi, který se do branky vrátil po dlouhé době. A to se nám myslím povedlo."
Jesenice díky této porážce od Mělníka spadla na předposlední místo tabulky a o play-off si tak můženechat jen zdát. „Zápas se soupeři zřejmě nevydařil, nebo nevím, co s nimi bylo, ale celou dobu tahali za kratší konec," vysvětlil Boháček.
„Zápas se zlomil hned v naší první přesilovce, kterou jsme využili. Od té chvíle jsme je už k ničemu nepustili," radoval se útočník Martin Příhoda, který v utkání zaznamenal dvě přesné střely. Navíc se chystá ke svým posledním zápasům. V letošním roce by totiž chtěl ukončit svou aktivní kariéru.

Nesládkovo obnovené zranění

Vysokou porážku neunesli někteří hráči z Jesenice a pokoušeli se atakovat mělnické hráče. K žádnému vážnému zranění ale naštěstí nedošlo. Jedinou vadou na kráse sobotního duelu bylo obnovené zranění obránce Jakuba Nesládka, který si znovu pochroumal kotník. Špatně došlápl při kličce mezi dvěma soupeři a skončil na mantinelu. „Nad tím jediným visí otazník. Uvidíme, jestli je kotník jen naražený nebo vymknutý, to se snad dozvíme v úterý na tréninku," sdělil Boháček.

I fanouškovský kotel byl tentokrát spokojen. „Když vyhráváme, tak jsou všichni spokojení a nadšení. Navíc doma se nám opravdu daří," souhlasil trenér. Je pravda, že na domácím ledě už téměř jeden rok neprohráli, přesně od 27. února loňského roku. „Doma je doma. Každého hráče pohání rodina a fanoušci," souhlasili i fandové na sociálních sítích.

Martin Příhoda
Útočník
"Po nezdaru v minulém kole, kdy jsme prohráli s Vlašimí, jsme chtěli předvést našim fanouškům zlepšený výkon a navázat na domácí neporazitelnost, kterou držíme už skoro rok."

Poslední duel ve Slaném

Poslední mistrovské utkání základní části bude následující víkend ve Slaném. Tam to nebude nic jednoduchého, protože Slaný teď vede tabulku krajské ligy. „Musí se nám to povést, abychom si připravili dobrou půdu pro play-off. Doufám, že si tam spravíme chuť a konečně začneme venku vyhrávat," nechal se slyšet kouč. Postavení obou týmů v tabulce slibuje, že půjde o pěkný hokejový souboj. Mělník bude útočit z dosavadního bronzového umístění. Soupeři pro play-off sice ještě nejsou úplně jasní, uvidí se až po posledním kole, ale už teď je jasné, že Junior bude muset zabrat hned od začátku.

HC Junior Mělník – HC Jesenice 10:0

Střelci gólů: 3x David Šubrt, 2x Martin Příhoda, 2x Jan Vernek, 1x David Kratochvíl, 1x Petr Litera, 1x Ondřej Novotný.