Svěřenci trenéra Jana Boháčka jdou do play off znovu jako největší favorit soutěže. Byť to nebyla během sezony z pohledu Mělníka vyloženě famózní jízda, tým nakonec získal Prezidentský pohár udělovaný vítězi základní části. Junior posbíral z dvaadvaceti zápasů padesát bodů a nastřílel sto sedm branek.

V ofenzivě tým nebyl nejlepší, v defenzivě ano. Pouhých pětapadesát obdržených gólů, to je na krajskou ligu dost solidní výkon. Navíc Junior hned třikrát udržel čisté konto.

„Hlavně po Vánocích nám hra už několik sezon nešlape, asi v tu dobu hraje roli cukroví a salát. I přes výkyvy jsme se ale celou sezonu udrželi na prvních místech tabulky a skončilo to výborně. Krize přijde zpravidla na každý mančaft a tým má sílu velkou, protože se z ní dokázal dostat. Teď už zase myslíme jen na hokej a na to, abychom udělali co nejlepší výsledek,“ říká před prvním čtvrtfinále mělnický trenér Jan Boháček.

Kralupy si pohrály s Hvězdou Kladno a vyhrály 11:4.
OBRAZEM: Kralupy si v Kladně s chutí zastřílely

PRVNÍ BARIÉRA – SLANÝ

Mužstvo kolem střelce Tomáše Havla odstartuje play off zítřejším čtvrtfinálovým utkáním. Premiérovou překážkou je Lev Slaný, tedy tým, který hrál loni proti Mělníku ve finále.

Mužstvo Slaného však letos nemá tak oslnivou formu, Lev polovinu svých soubojů prohrál, v neděli dokonce padl s Neratovicemi (3:6). Pokud se soupeři podaří dotáhnout sérii do třetího utkání, půjde o překvapení.

„Naše poslední finále se Slaným nabídlo perfektní podívanou, zápasy byly moc pěkné. Soupeř velmi dobře bruslí, má výborného gólmana, což jsou i naše domény. Fanoušky tak znovu čeká kvalitní série. Co se týče zlatého hattricku, na ten upřímně nemyslíme. Jdeme zápas od zápasu. Teď je cílem přehrát Slaný,“ upozorňuje kouč Boháček.

SKRYTÝ KLENOT DRÁBEK?

Ruku na srdce – čekalo se od něj víc. Před sezonou přišel Václav Drábek vyztužit mělnickou defenzivu a zatím zůstal za očekáváním. Některé zápasy mu skutečně nevyšly a kritika se na něj snášela ze všech stran. Někdy oprávněně, leckdy ovšem neoprávněně, při výsledkových výpadcích byl Drábek obětním beránkem. A v mnoha případech opravdu zbytečně.

Jenže play off je soutěž úplně jiná. A právě Václav Drábek bude pro Mělník ve vyřazovacích bojích obrovskou výhodou. Hráč, který si díky své poctivosti a řádné dřině vypracoval ve WSM lize více než šest stovek startů, v závěru sezony ukáže, že není jen do počtu. Drábek totiž zažil mnoho bitev v play off, vyřazovací boje absolvoval před lety téměř s pravidelností dne a noci.

Největší zbraní ovšem nebude jen velezkušený Václav Drábek. Junior se může opřít o hvězdný útok Tomáš Havel – Martin Příhoda – David Šubrt, absolutní klid dodá mančaftu gólman Jan Vokurka.

Cesta za třetím titulem v řadě může začít! Podmaní si Mělník i play off a zabojuje vážně o druhou ligu?

Junior ve čtvrtfinále play off:
1. zápas: Junior Mělník – Lev Slaný, 21. února, 19.00
2. zápas: Lev Slaný – Junior Mělník, 23. února, 18.00
možný 3. zápas: Junior Mělník – Lev Slaný, 25. února, 17.30
Hraje se na dvě vítězná utkání.

VIVA Příbram - AFC Kralupy; 17. kolo krajského přeboru; 14. února 2015
Kralupy sahaly po senzaci, přesto proti lídrovi neuspěly
Krajská liga - 22. kolo: PZ Kladno (ve světlém) - Černošice.
Cenný skalp už nepomohl, kladenští mladíci putují do baráže