„Ale nebyla to sranda, nehrálo se přece jenom půl roku. Navíc víš, že musíš vyhrávat hned, jde o každý bod, protože nevíš, co bude a nebude,“ říkal Plekanec poté, co jako poslední odjel z kladenské děkovačky. Slova respektu pak vyjádřil i na stranu Kolíňáků, přestože jim Rytíři uštědřili debakl 7:1. Slova o outsiderovi odmítl, koneckonců hovořil o hráčích, kteří hokej často hrají při zaměstnání. „Je jedno, s kým jsme hráli, protože oni byli hodně nepříjemní. Bojovali a byli daleko rychlejší a silnější než my. Vůbec to nebylo jednoduché,“ upozornil bývalý kapitán národního mužstva.

Američan Zachary Frye debutoval za Kladno a v obraně podal výborný výkon.
Frye si užil premiéru, uchvátila ho atmosféra kladenského zimáku

Ten zatím bude největší hvězdou kladenského týmu. Alespoň do doby, kdy se vrátí na led další legenda Jaromír Jágr. S ním Plekanec před dvěma lety táhl Rytíře za postupem do extraligy po pěti letech, provedli je dokonce ničivě těžkou baráží. I teď by borec, který v Brně rozvázal smlouvy, aby byl blíž nemocné mámě, Jágrův návrat vítal. „Ale nebyla to moje podmínka, jak Jarda někde řekl,“ usmál se Plekanec. „Jen jsem se ho ptal, zda bude nebo nebude hrát, protože v poslední baráži se nám spolu docela dařilo. A pokud se vrátí, tak pro fanoušky i pro tým je pořád obrovskou posilou,“ vysekl Jágrovi poklonu.

Do Kladna se vrací opět ve chvíli, kdy je pouze prvoligové. Výzva je tedy jasně daná, navíc už se nehraje baráž. Je tady ale koronavirus, ten vše ztěžuje. „Přijde mi to, jako bych vlastně z Kladna ani neodešel, je zase v první lize. Každopádně situace tomu nahrála. A žádná jiná možnost jiného angažmá prakticky ani nebyla, nic jsem ani neřešil a nic jiného nehledal. Jsem rád, že to vyšlo v Kladně a pokusíme se to zase vrátit zpátky, situace tomu nahrává,“ nekličkuje před jasným cílem klubu.

Pochválil také atmosféru, přestože místo povolených tří tisíc diváků dorazilo na utkání jen něco přes půlku povolené kapacity. Na vině je slunečné počasí, ale hlavně koronavirus, v Kladně teď docela dost aktivní. I tak lidé byli hlasití, třeba Američan Zachary Frye jen zíral. „Tady na Kladně byla vždycky super atmosféra, ať přišlo tisíc diváků nebo tři. Na to, jaká je doba, přišla ještě super návštěva a budeme si přát, aby to tak zůstalo a že se lidí třeba nebude bát přijít i víc. Samozřejmě při dodržení všech pravidel, abychom mohli tu sezonu odehrát alespoň s takovým počtem diváků, jaký tady máme,“ přeje si Tomáš Plekanec, podle něhož je třeba ještě hodně trénovat a nemyslet jen na zápasy.

„Tým byl v karanténě, takže je třeba, aby toho ještě hodně nabruslil a aby si vše sedlo ideálně, aby se zlepšovali mladí hráči. Práce máme hodně,“ dodal Tomáš Plekanec.

Jágrovo Kladno s Tomášem Plekancem si poradilo doma s bojovníky z Kolína.
První pálil Kolín, ale pak už se návrat Plekance Kladnu líbil