Jen dva dny poté, co Junior neodcestoval kvůli ztrátám v sestavě k dohrávce v Rakovníku, se na ledě vrátil na vítěznou vlnu, která trvala až do čtvrtka dlouhých sedmnáct zápasů. O dvanáct bodů chudší Kralupy vyprovodil lídr celé soutěže tříbrankovým rozdílem.

K vítězství domácí vykročili hned v úvodní části, kterou vyhráli brankami Verneka a Litery. V prostřední třetině se hosté vrátili na dostřel zásluhou z Mělníka hostujícího Bradáčka. Jinak skálopevný brankář Chábera se za pokaženou nulu dost zlobil, měl za to, že hosté těsně předtím zahráli při návratu z trestné s přílišným počtem hráčů na ledě. S protesty ale u rozhodčích neuspěl. V této části se vůbec hodně jiskřilo, jak ostatně ale bývá v pravém derby zvykem.

Fotbalisté FK Neratovice/Byškovice porazili v přípravném utkání vedoucí tým divize C FK Kolín (v černém) 4:1.
Neratovice ve větrné loterii vyučily Kolín, gólově se prosadila chystaná posila

Ve třetí třetině už Mělničtí další komplikace nepřipustili. Později vyznamenaný nejlepší hráč utkání Marek Macek zmrazil kralupské plány na srovnání brankou na 3:1 hned po 75 vteřinách. Havlovi pak asistoval ještě u čtvrté pojistky, závěrečných deset minut se tak dohrávalo v relativním poklidu.

Vítězové nyní mohou nasbírat nové síly do vyřazovací části, která pro ně začne o něco později a rovnou ve čtvrtfinále. Kralupští se mezi nejlepší osmičku budou muset probojovat přes předkolo. Soupeře se dozví až po nedělních dohrávkách posledního kola.

Zdroj: Luboš Kurzweil
Zdroj: Luboš Kurzweil

HC Junior Mělník - HK Kralupy 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Vernek (Šípek, Stinka), 19. Litera (Novotný), 42. Macek (Vernek, Nesládek), 51. Havel (Macek, Cafourek) – 37. Bradáček. Rozhodčí: Dundr, Hruška – Kálal, Nevařil. Vyloučení: 8:6. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 840.

Mělník: Chábera (Šimáček) - Chvátal, Prejza, Krejsa, Nesládek, Cafourek, Kapoun - Macek, Šubrt, Havel, Šípek, Stinka, Vernek, Novotný, Šícha, Litera, Richtr, Šnajdr, Lenc.

Kralupy: Novotný (Škubal) - Prášek, Šmíd, Šimůnek, Chládek, Hájek, David, R.Verbík - Štibran, Binko, Marek, Kaprál, Šiška, Řehák, Soukup, Bradáček, Brandejský, Hampl, Příhoda, Husarik.