Sparta měla u OAZY nejsilnější tým, který si se skákajícím tenisákem rozuměl nejlépe. A vyhrál zaslouženě. Kladno těší, že ve skupině ho tým Draků jako jediný dokázal porazit. Horší pro kluky bylo, že nakonec do semifinále o jediný gól nepostoupili.

Tam bojovali udatně Tygři, Sparta jim ale dala rekordně rychlou branku a byla lepší. Ve finále přetlačila i Berounské Medvědy. Hodně jí pomohl nejlepší střelec turnaje František Netušil, který vstřelil devět branek a získal vlastnoručně podepsaný dres Jaromíra Jágra, který letošní turnaj zaštítil svým jménem. Druhý mezi kanonýry skončil s osmi trefami Jiří Novák z kladenských Draků.

U OAZY se bojovalo na celkem třech hřištích, o atmosféru se staral elitní spíkr Radia Relax Dan Adam, o dobrou náladu pak patron akce, někdejší skvělý kladenský hokejista Josef Zajíc. O občerstvení a ceny se postarala Petra Kvasilová, která na kladenském zimním stadionu pomáhá v klubíku (klubová družina) s hlídáním malých hokejistů. A organizace? Tu zvládli s přehledem členové marketingové sekce Rytířů – mluvčí Vít Heral a Jiří Kalla.

Josef Zajíc, Vít Heral a Jiří Kalla také dali dohromady tým pro exhibici dospělých, v níž se Rytíři utkali se svým fanklubem vedeným Jaroslavem Zelenkou. Hlavně díky dvěma trefám Jágrova synovce Jiřího Kally vyhráli 3:1, tady šlo ale hlavně o pohodu.

Ta nakonec ovládla celý turnaj, byť pochopitelně někteří kluci a holky nesli porážky těžce. Dojemné bylo, kdy maminka jednoho z Kladeňáků musela přemlouvat svou ratolest, aby po prohraném semifinále našla dostatek chuti i na boj o třetí místo. „Vždyť já ti říkala, že bojuješ o medaili, nemyslela jsem jenom tu zlatou,“ povídala a synek nakonec tedy přece jen nastoupil.

Zklamání nakonec brzy odeznělo ze všech bolavých dětských dušiček. Čekají je další turnaje, další výzvy.

A u to toho nejen kopec dřiny, ale i legrace.

O tu jde u dětí nejvíc a Pohár kladenského Rytíře jí nabídl i letos ležatou osmičku nekonečno.

Konečné pořadí Poháru kladenského Rytíře:

1. Sparta Praha, 2. Berounští medvědi, 3. Tygři (PZ Kladno), 4. Pandy (Beroun), 5. Draci (Rytíři Kladno), 5. Rytíři Kladno, 6. Rebelové (Hvězda Praha), 7. Psohlavci (PZ), 8. Vydry 10. Kapři (oba Kralupy).

Libor Podmol se chystá přeskočit vlastní dům
Historická událost: Freestyle motokrosař Libor Podmol přeskočí dům!