„I kdybychom vyhráli a získali titul středočeského přeborníka, do kvalifikace bychom nešli, a do druhé ligy už teprve ne. Přeci jen to je pro nás soutěž finančně náročná a raději budeme hrát v krajské lize o špičku než ve druhé o záchranu," tvrdil před finalovými zápasy krajské hokejové ligy s mělnickým Juniorem trenér Slavoje Karel Holý. Po víkendu ale došlo v táboře novopečeného krajského mistra k obratu. „Dnes (v pondělí) jsme dostali přihlášku Velkých Popovic i se soupiskou. Kvalifikaci o druhou ligu hrát budou," překvapila sekretářka krajského hokejového svazu Věra Janečková. 

Karel Holý účast v baráži potvrdil. „Je to tak. Kvalifikaci jsme přihlásili především kvůli mladým, kteří přišli do týmu z juniorky a tak trochu jsme jim to chtěli dát jako odměnu," přiznal a pokračoval: „V naší kvalifikační skupině měl být HC Náchod, HC Písek a my. Dozvěděli jsme se ale, že Náchod kvalifikaci hrát nebude a z východu ho ani nikdo nenahradí. Zbyly jsme tedy jen my a Písek. To znamená pouze dva zápasy. Kvalifikační boje by měly být zahájeny už tento pátek."

V mělnickém Junioru po prohraném finále s účastí v baráži ani nepočítali. „Nekoukali jsme, jestli půjdeme do baráže. Na prvním místě pro nás bylo vyhrát soutěž. Co by přišlo potom, by se vidělo," reagoval trenér Jan Boháček po sobotní odvetě na otázku, zda přece jen není šance na baráž v případě nezájmu Popovic. „Postoupit do vyšší soutěže může být hezké, ale k tomu jsou zapotřebí peníze, a ty tady zatím nejsou."