Neratovice nastoupily do zápasu velmi špatně, po sedmi minutách ztrácely dvě branky a do šatny si po první části odnesly ztrátu čtyř gólů. Ve druhé třetině Buldoci zabrali a dvěma trefami v rozmezí pěti minut se do utkání vrátili. Přesto měla Příbram souboj pod kontrolou, před poslední dvacetiminutovkou vedla 6:3. 

Po druhé přestávce se ale neškodná čivava probudila v opravdového buldoka, který měl za cíl jediné – souboj vyhrát. Jedenáct minut před koncem snížil na rozdíl dvou branek Lukáš Štukheil a o kontaktní gól se postaral David Macek. Do závěrečné sirény zbývala přesně minuta, na jejím začátku dokonal vyrovnání Lukáš Pokora.

Výtečné Kralupy smetly lídra ze Sedlčan.
Kralupy sestřelily i lídra. A teď postup!

Žlutomodrá parta ovšem neměla dost, v závěru prodloužení vystřelil Neratovicím bonusový bod Jakub Mareček po přihrávce Jana Horevaje.

„Za stavů 4:0 a 6:3 jsme neměli co ztratit, mohli jsme jen získat. Přeházela se sestava, kluci začali dávat góly a postupně přišli na to, že mohou hrát se soupeřem naprosto vyrovnanou partii, najednou vše šlo. Co jsem v Neratovicích, takový obrat jsem s týmem ještě nezažil, hráči nic nezabalili,“ těšilo neratovického trenéra Martina Chabadu. 

Výsledky 18. kola: HC Příbram - Neratovice 6:7 pp., Králův Dvůr - Mělník 4:6, Rakovník - Černošice 9:3, PZ Kladno - Lev Slaný 11:1, Kutná Hora - Vlašim 2:5, Velké Popovice - Čáslav 3:4, Benešov - Poděbrady 8:5, Žabonosy - Mladá Boleslav B 0:3.

Společný trénink hokejistů HC Junior Mělník s přípravkou.
Jak si žije středočeský hokej?