„Myslím, že jde o povedenou sezonu. Dali jsme si za cíl uhrát první kolo, což se podařilo. Samozřejmě chceme jít ještě dál," řekl Martin Příhoda den před domácím semifinále (v pátek od 18.30 hodin na zimním stadionu v Mělníku).

Nejen v posledním utkání, ale vůbec v celé sezoně se vám osobně velmi daří. Co říkáte na to, že jste s aktuální bilancí 26 gólů a 24 asistencí nejlepším hráčem v celé soutěži?
Hodnocení je jen kladné. Musím pochválit své mladé spoluhráče Davida Šubrta a Tomáše Havla za skvělou spolupráci na hřišti. Oni bruslí a já to příjemně zpomaluji. Sám bych rozhodně nic nedokázal.

Co jste udělal s pukem, kterým jste v sobotu, tuším, že po třetím gólu, vyndal z brány a dovezl na střídačku?
To byla spíše recese. Mysleli jsme, že gól vstřelil Honza Boháček, který nedal za celou sezonu ani jeden. Tak jsem mu jako „kozákovi" vyndal puk z brány a dovezl na střídačku. Sudí nás ale ubezpečil, že gól padl po mé střele. Honza z toho byl trochu rozladěný. Ale byla to sranda.

I to dokumentuje asi výbornou náladu ve vašem mužstvu…
Ano, máme výbornou partu, jakou jsem nezažil ani ve druhé lize. Opravdu si užijeme spoustu legrace v kabině. Je to něco úžasného.

Už jste zažil sezonu, která by pro vás osobně byla tolik úspěšná?
Zhruba tři roky zpátky v České Lípě ve druhé lize jsem byl asi desátý nejlepší v celé soutěži a základem byli rovněž výborní spoluhráči.

Kde jste si zahrál vedle Mělníka a České Lípy? Můžete přiblížit váš hokejový životopis?
Začínal jsem na Mělníku, odkud jsem zhruba v páté třídě přešel do Sparty a v juniorce do Hvězdy, což bylo tenkrát béčko Sparty. V devatenácti jsem si jako mladší v týmu zahrál na Mělníku 1. DZ ligu. Následovala Příbram, dva roky ve druhé nejvyšší soutěži ve Francii, dvě sezony v dánské nejvyšší soutěži a návrat na Mělník do druhé ligy. Po rozpadu mužstva jsem šel do Roudnice a pak do České Lípy.

Jak vzpomínáte na svá zahraniční angažmá?
Už jsou to jen ty vzpomínky, ale moc krásný. Ve Francii bylo mužstvo založené jen na cizincích. Zajímavou soutěží i zkušeností byla také dánská nejvyšší soutěž. Svou úrovní byla jako naše první liga a šlo o nejlepší soutěž, co jsem zažil, včetně plných stadionů. Prostě nádhera. Člověk se v zahraničí naučil jazyk a změnil pohled na svět i svůj charakter. Jsem rád, že jsem něco takového zažil.

Kompletní rozhovor s Martinem Příhodou v pátečním tištěném vydání Mělnického deníku: Co říká na současnou atmosféru kolem mělnického hokeje? Má schované nějaké góly také na Jesenici? Má tým Junioru na to, aby v tabulce výše umístěného soupeře vyřadil? Proč ho nepřekvapilo vyřazení českých hokejistů na olympiádě? A jaké jsou jeho hokejové plány do budoucna?