Všem třem hráčům je dohromady devětaosmdesát let, součet bodů je však mnohem vyšší, daleko za hranicí stovky. Nejlépe je na tom zatím Tomáš Havel, šestadvacetiletý forward Mělníka nastřádal v předchozích dvaceti kolech třiačtyřicet bodů (19+24). Havel je tak nejlepším nahrávačem celé ligy a lídrem kanadského bodování. 

„Přiznám se, že moc nevnímám a nesleduji, jak jsem na tom v rámci statistik. Navíc se na ledě momentálně necítím moc dobře,“ překvapuje odpovědí právě Tomáš Havel. 

Při pohledu na statistiky to však takhle vůbec nevypadá a pokud Havla v závěrečných dvou kolech základní části na pozici lídra bodování někdo překoná, triumf stejně zůstane u soutoku. S největší pravděpodobností by se to totiž mohlo podařit už jen spoluhráči Martinu Příhodovi, který za Tomášem Havlem zaostává o dva body. Zbytek hráčů ztrácí deset bodů a víc.

Čáslavští hokejisté podlehli doma Černošicím 1:4.
Tvrz padla. Králův Dvůr jako první vyhrál v Benešově

I Martin Příhoda tak prožívá v aktuální sezoně bodové žně, osmatřicetiletý veterán už stihl zazářit čtyřiceti body (20+20) a je tak nejlepším ligovým střelcem.

„Já už beru čtyřicet bodů za sezonu jako takový standard, mám to takhle už pátý rok. Jsem oproti klukům starší, takže k bráně vždycky nějak dojedu a Tomáš Havel s Davidem Šubrtem už vědí, kam mi mají poslat puk,“ přibližuje největší ofenzivní sílu Junioru Martin Příhoda.

Jeden útok ovšem potřebuje i bránícího forwarda a tuto „nechtěnou“ úlohu zastává poslední z tria – David Šubrt. Není tedy divu, že má bodů o něco méně, přesto jich stihl získat už přes třicet (31).

Před oběma brankami bylo k vidění množství dramatických situací.
Žebrák pokořen, Kralupy další zaváhání nedopustily

„Víte, hokej je týmový sport a vše nám šlape, takže není důvod nic měnit, pozice bránícího útočníka mi vůbec nevadí. Pro nás je hlavní se hokejem bavit, hrajeme ho po práci a je paráda, když se nám takhle daří. Je fakt, že našemu triu se lépe asi nikdy nehrálo, teď je to za těch pět let nejlepší,“ myslí si David Šubrt, který zároveň dodává, že první útok není na střílení gólů sám: „Máme hodně hráčů, co umí dát gól, i obránci se v sezoně hodně prosazují, umí vystřelit. Celkově musím říct, že nám vše šlape na jedničku, i přes některé výkyvy.“

Kdo by ovšem čekal, že se mělnické trio sází a pere o přední příčky bodování, je na omylu, všichni v týmu jdou za jedním – konečně proklouznout do druhé ligy. Vše ostatní jde v Mělníku s blížícím se play off stranou.

Kanadské bodování: 
Tomáš Havel - 43 b. (19+24)
Martin Příhoda - 40 b. (20+20)
David Šubrt - 31 b. (14+17)

Pilot Tomáš Pekař byl v únoru 2018 hostem online rozhovoru pro Mělnický deník.
ON-LINE: Ptali jste se mělnického závodníka Tomáše Pekaře