„Po neúmyslné srážce dvou hráčů zasáhla brusle do krku jednoho z božetických obránců, který se okamžité skácel k zemi,“ popisují nešťastný moment facebookové stránky domácího klubu. Jeho hráči Jan Háva a Robin Student okamžitě poskytli nezbytnou první pomoc.

Podle vyjádření z vedení hostujícího oddílu tím Liboru Votrubovi zachránili život. „Přistoupili k tomu absolutně profesionálně. Zastavili mu silné krvácení a počkali do příjezdu rychlé záchranné služby. Chtěl bych jim touto cestou ještě jednou poděkovat za záchranu života našeho hráče,“ vzkázal činovník HC Božetice Roman Staněk dvěma hokejistům, kteří jsou podle informací z kralupského klubu povoláním profesionálními vojáky.

Junior smetl PZ Kladno šesti góly
Mají formu. Mělničtí smetli PZ Kladno šesti góly

Roman Staněk Deníku také potvrdil příznivé informace, že by se říznutí bruslí mělo obejít bez vážnějších následků. „V nemocnici Na Homolce byl okamžitě operovaný. Naštěstí se ukázalo, že zranění není až tak vážné. Včera (v pondělí) už byl propuštěný do domácího ošetřování,“ informoval v úterý prezident HC.

Přímo na ledě se ovšem zranění jevilo jako velmi závažné a oba týmy se dohodly v zápase dále nepokračovat. Domácí považováni za hlavního favorita skupiny vedli v šesté minutě třetí části, kdy se časomíra naposledy zastavila, 6:1. Podle sdělení Romana Staňka zůstane výsledek v platnosti, ale je v tuto chvíli samozřejmě tím nejméně podstatným.

„Bylo nám hodně sympatické, když fanoušci Kralup skandovali jméno našeho klubu. Od obou zmíněných hráčů, ale třeba i od pana trenéra Zajíce jsme se setkali s výborným postojem. Moc si toho vážíme. Už jsme poslali dopisy na svaz i všem příslušným orgánům,“ uzavřel Roman Staněk, jehož klub od sezony 2014/15 upřednostňuje vzhledem k nižší náročnosti nejnižší středočeskou soutěž před ligou Jihočeského kraje, kam svou polohou spadá.

Ilustrační foto.
Disciplinární komise rozhodla: Sprosté slovo je horší než tělesné násilí