„Pro nás byla a je Sparta největším rivalem, zápas odehrajeme úplně naplno,“ slíbil hned po porážce v Brně trenér David Čermák.

A útočník Nicolas Hlava přidal, že když už tahle akce udělala, musí mít úroveň. „Nemůže to vypadat jako pouťák. Hlavně to snad někomu pomůže, navíc bude našlapaná hala. Užijeme si to a ještě si můžeme zvednout sebevědomí před baráží,“ plánuje borec, který v sezoně pevně zakotvil v první formaci Rytířů.

Souhlasí také obránce Marek Baránek. „Za sebe říkám, že do toho musíme jít naplno, abychom měli poslední zápas před baráží dobrý. Abychom se dobře nastavili v hlavách a připravili se na 17. dubna, kdy to celé odstartuje,“ připomíná dlouhou čtyřicetidenní pauzu, která Rytíře po Spartě čeká.

Vstupenky na úterní duel hraný od 17:20 hodin mizí rychlým tempem. Včera jich bylo prodáno přes deset tisíc. O pulsující atmosféru tak bude postaráno.

Fanoušci Rytířů dorazili do Brna, zhruba třicítka jich vytrvale povzbuzovala svůj celek.
Naděje zhasla, hokejové Kladno padá do baráže

Kladenský klub chystá ve spolupráci se Spartou úvodní slavnostní ceremoniál, ale co bude jeho součástí, to zatím tají. „Za prvé se vše ještě ladí a za druhé chceme nějaké překvapení. Ale doporučil bych fanouškům, aby dorazili včas, klidně už kolem páté hodiny,“ říká mluvčí klubu Lukáš Jůdl.

Nápad uspořádat poslední zápas základní části extraligy místo v Chomutově v O2 areně dostal Jaromír Jágr minulý týden ještě ve chvíli, kdy jeho Kladno mělo šanci uniknout z barážové příčky. Na prvním místě v tu chvíli byla myšlenka pomoci válčící Ukrajině, která teď vítá jakoukoliv pomoc. „Moc si přeji, aby se zápas konal v bohaté divácké kulise se skvělou atmosférou, a aby šlo o kvalitní hokejový zápas, který bude všechny diváky bavit. Podstata je, abychom si společně zápas užili, vybrali co největší částku a pomohli potřebným,“ přeje si Jaromír Jágr.

Za nápad ho v drtivé většině chválili i fanoušci Kladna, byť se tým vlastně dobrovolně zbavil výhody domácího prostředí ve chvíli, kdy ho ještě mohl potřebovat. "Za mě super nápad, Jaromírovi za to dík. I kdyby tam výsledkově o nic nešlo, tak to pomůže takový věci, že si proti tomu člověk uvědomí, že fakt vlastně o nic nejde. Se Spartou tam ten náboj a atmosféra podle mě prostě bude," komentoval na diskusním fóru fanoušek s přezdívkou Jirka19.

Obránce Marek Baránek.
Baráž? Poslali jsme se tam už v první části sezony, domnívá se Baránek

Ukrajině nepomůže pouze samotný výtěžek ze vstupného. Oba kluby plánují, že dresy pěti největších hvězd z obou táborů pustí do internetové aukce. Dresy budou opatřeny i vlajkou Ukrajiny, v tom budou speciální.

Další možností jak získat pro válkou zasaženou krajinu peníze, je prodej virtuálních vstupenek, tuto možnost však oba kluby ještě diskutují a není odsouhlasena. „Pokud bude, rychle to dáme vědět,“ slibuje Jůdl.

Hokejový večer, v němž budou řinčet naštěstí jen povolené zbraně, tak snad alespoň trochu pomůže zapomenout na těžké chvíle pro Ukrajinu, ale i celý ostatní svět.

I díky nápadu hokejové legendy Jaromíra Jágra.