Přestože se dřívější ročníky konaly i po tři dny, především v klubovně Divadelního souboru Scéna či na pódiu tamního Kulturního a společenského střediska Vltava, tentokrát organizátoři zvolili i místo konání netradiční. Bylo jím „Turistické informační centrum iCafé“, nacházející se pod obloukem mostu T. G. Masaryka. Protože byla poněkud svízelná předpověď počasí, bylo tu postaveno i šapitó. Při přízni povětrnostních podmínek se hrálo venku, na trávě, pod tamními vysokými stromy poblíž vltavského břehu.

V městském muzeu v Kralupech se vernisáž výstavy s názvem „Sokolové republice - Sokol dříve a dnes“.
Kralupští sokolové vzpomenuli i jubileum sta let republiky

Organizátoři přichystali na odpolední hodiny kvalitní představení i pro rodiče s dětmi. Uvedlo se zde Divadlo Vozichet z Jablonce nad Nisou s představením na lidové motivy nesoucím název „V jednom lese, v jednom domku“. V tomto případě se jednalo o vítězné představení festivalu „Loutkářská Chrudim 2016“ se sólovým vystoupením výborného komického herce Rudy Hancvencla, který na čtyřech klasických pohádkách (Červená karkulka, Smolíček Pacholíček, Budulínek a Perníková chaloupka) jasně definoval, že rodičovství nebývá vždy jednoduché.

Kralupští divadelníci pozvali do centra dolního Povltaví zejména amatérské herce, kteří předvedli vtipná, živá a originální vystoupení. Pozornost obecenstva upoutala třeba crazy komedie „Derek“ ze světa přehlídkových mol na motivy kultovního filmu Zoolander a knihy Glamorama v podání Divadla (bez záruky) Praha. Po tomto vystoupení zahrál večer už pro dospělé publikum divadelní soubor Děvčátko a slečny ze Základní umělecké školy F. A. Šporka z Jaroměře své vystoupení s kompozicí nesoucí název „Ušubraná“ s mírně lascivní tématikou. Tento divadelní kus s odkazem na dílo básníka K. J. Erbena a K. J. Obrátila byl uveden hlavními protagonistkami na Jiráskově Hronově i Šrámkově Písku, na Wolkerově Prostějově obdržely obě ochotnice Cenu poroty.

Do vínku festivalu „Za vodou“ byly zařazeny i tři koncerty a produkce populárního diskžokeje - DJ Psycho.

Na Městském stadionu Sletiště v Kladně se o víkendu 23. a 24. června uskutečnila hlavní část Krajské soutěže v požárním sportu profesionálních a dobrovolných hasičů.
Krajskou soutěž hasičů ovládli profesionálové z Kutné Hory

Jiří Herain