Výjimka však přesto existuje: k pořádné náloži hudby přibalila Kateřina Kubíčková z krajské turistické centrály ještě pozvání na Mladoboleslavsko, jež hostí – společně s Libereckem – od pátku do neděle Rally Bohemia. „Soutěží se v následujících kategoriích: Mistrovství České republiky v rally, Mistrovství České republiky v rally historických automobilů, Rally Legend a Electric and New Energy Championship neboli ECO Rally,“ upozornila Kubíčková, že nejde o jediný závod. To ovšem fanouškům není třeba zdůrazňovat; motoristická akce již má ve městě automobilů a jeho okolí tradici.

Fandové muziky mohou v pátek a v sobotu zavítat na Točník na Berounsku – či přesněji: pod Točník. Tam startuje letošní série zastavení v rámci festivalového cyklu České hrady. Rovněž v pátek i v sobotu se návštěvníci mohou nechat zlákat také na další zahájení festivalového cyklu, a to Přehrady fest. Ten má první zastávku na Slapech; konkrétně v kempu Nová Živohošť.

První ročník Ceny hejtmanky Středočeského kraje
Osobnosti zasluhující uznání mohou lidé navrhnout na cenu hejtmanky

Dokonce od pátku do neděle patří hudbě Vlčkovice u Votic; na tamějším statku se koná VlčkoviceFest. Tento projekt, který před léty založili spolužáci z pražské školy se zaměřením na sociální práci, však není jen multižánrovým festivalem: nechybí promítání filmů, divadelní představení, autorské čtení, výstava, workshopy – a také fotbalový turnaj. Již od roku 2008 je akce organizována pod hlavičkou obecně prospěšné společnosti Statek Vlčkovice, která takto sbírá prostředky na budování sociálního bydlení pro mladé lidi se znevýhodněním a snaží se zachránit architektonické dědictví v osadě Vlčkovice.

Oficiálně až v sobotu, ale ve skutečnosti pro nedočkavce již od pátečního večera se koná také festival Barvy léta v areálu Jezera Poděbrady. „Krom skvělého složení hudebního programu nabídne také kvalitní zázemí pro rodiny s dětmi: dětský koutek, hrací zóna nebo malování na tělo zajisté malé návštěvníky potěší. Samozřejmostí je bohatý výběr pokrmů z celého světa,“ nechává Kubíčková nahlédnout do nabídky.

Rozdávání informačních letáků a samolepek zahraničním řidičům kamionů.
Cizince v kamionech mají umravnit holky se samolepkami i nový web

Ilustrační foto
Středočeši víc kritizují bydlení i lidi kolem