Horní Beřkovice

V multicentru psychiatrické nemocnice se v úterý 11. července od 19.30 hodin představí sólisté operních scén na koncertu Viva la musica. Vstupné je dobrovolné.

Mělník

Mělnické kulturní léto chystá na úterý od 20 hodin Trojanovo trio Tango for ever v sadech u kulturního domu. Koncert nabízí hudbu s tanečníky argentinského tanga.

Lobkovice

Neratovický řezbář Milan Jochacy, známý jako autor betlémů, představuje svá díla na letní výstavě nazvané Žena na lobkovickém zámku. Návštěva po dohodě na čísle 728 357 808.

Kvůli rozsáhlým opravám největšího pražského viaduktu budou vlaky z Kralup odjíždět až o čtvrt hodiny dříve. Vlaky pojedou přes holešovické nádraží.
Začíná výluka na železniční trati do Prahy

Kralupy

Pohádku Máša a tři medvědi zahraje na zahradě kulturního domu Vltava Sváťovo dividlo ve středu 12. července od 16.30 hodin. Za deště se představení koná v sále.

Neratovice

Městské kino uvede v pondělí a v úterý, vždy od 19 hodin americký širokoúhlý film s českým dabingem Spiderman: Homecoming. Pavoučí superhrdina bude opět v akci.

Ředhošť

Autokino v areálu trhů promítá v pátek asi od 22.15 hodin, po setmění, akční komedii Pot a krev. V hlavních rolích se představí Mark Wahlberg a Dwayne Johnson.

Ilustrační foto.
Další přepadení v Mělníku. Násilník zaútočil nedaleko autobusového nádraží

Veltrusy

Prohlídky zámeckého parku na jízdních kolech se v létě konají od úterý do neděle od 10 do 15 hodin. Devět kilometrů dlouhá trasa nabízí přírodní i architektonické zajímavosti.

Mělník

Regionální muzeum Mělník pořádá výstavu Retro léto do muzejní kavárny. Expozice snímků a předmětů evokuje léto v minulých časech a je možné ji shlédnout až do 3. září.

Mšeno

Na plochodrážním stadionu ve Mšeně se v sobotu 8. července odehraje dvanáctý ročník mistrovství světa mopedů Stadion, které patří mezi veterány. Start je v poledne.

Ilustrační foto
Z Mělníka pojedou vlaky do Prahy i po půlnoci

Kralupy

V galerii VK 37 v Lobči pokračuje po celé prázdniny výstava fotek veteránů ze závodů Mille Miglia od Pavla Váchy. Otevřena je každou středu a ve čtvrtek od 15 do 18 hodin.

Mělnické Vtelno

Sochařka z Vysoké Libně Marie Videmanová představí svá prostorová díla na výstavě v kulturním centru Kostel v Mělnickém Vtelně, kterou zahájí vernisáž v pátek 14. července.

Vraňany

Cyklovýlet okolo Dřínovského háje se mohou zájemci těšit v sobotu. Start je v 10 hodin na terase místní restaurace. Trasa je dlouhá 29 km a cíl je opět v restauraci.

Martin Havlát v dresu St. Louis.
Havlát. Neskutečný bruslař, co odešel bez fanfár

Mlékojedy

Reggae a soul budou znít v beach parku u mlékojedské pískovny ve středu 12. července, kdy tam hraje pražská kapela Bechy & Force Major. Začátek koncertu je ve 20 hodin.

Lhotka

Skalní obydlí, které je bránou do Kokořínského Dolu, je o prázdninách otevřené od čtvrtka do neděle od deseti hodin do poledne a mezi třináctou a sedmnáctou hodinou.

Mělník

Kulturní dům uvede ve středu 9. srpna od 20 hodin na radničním dvoře komedii francouzského venkova. V představení účinkují Oldřich Vízner, Otakar Brousek mladší nebo Vojtěch Záveský.

Kralupy

Na louce za koupalištěm se v sobotu 8. července od poledne do noci koná festival Zelenej Zákal. Představí se i česká skupina Doctor Victor, předkapela AC/DC.

Ondřej Havlíček a Petra Novotná.
Stříbrná Novotná! Místní taekwondistka uspěla v Koreji