Kralupy

Kino Vltava na Seifertově náměstí promítá dnes od 20 hodin válečné drama vizionáře Christophera Nolana Dunkerk. Až do neděle nabídne divákům dalších osm filmů. Od pondělí 24. července je však z technických důvodů zavřené až do středy 9. srpna.

Kralupy

Kočičí útulek Devět životů pořádá ve městě velký bazar, kterému patří prostory šaten v kulturním domě Vltava na Seifertově náměstí v Lobečku. Každý, kdo má rád bleší trhy a nákupy za pár korun, tam může podpořit opuštěné, týrané a nemocné kočky ve všedních dnech až do 26. července. Otevřenoje od osmi do osmnácti hodin, s výjimkou posledního dne, kdy je zavírací doba už v šestnáct hodin.

Kočičí útulek Devět životů nabízí na bazaru například oblečení z druhé ruky, drobné sklo a keramiku nebo hračky pro kočky.

Ilustrační foto.
KRÁTCE: V zahraničí pomohou čeští policisté

Kly

Neratovická kapela Plus hraje návštěvníkům letní zábavy na parketu na hřišti místních sportovců v sobotu 22. července. Večírek s muzikou pod širým nebem začíná ve dvacet hodin. Skupina Plus, která společně vystupuje už třicet let, má v repertoáru hity popové a rockové i lidovky.

Mšeno

Chovatelé představí králíky, holuby a drůbež ze svých chovů v areálu v Jezerní ulici na letní výstavě, která se koná 21. a 22. července. Otevřena je v pátek od patnácti do devatenácti hodin a v sobotu mezi osmou a sedmnáctou hodinou.

Kadlín

Následující víkend patří v Kadlíně nedaleko Mšena Jakubské pouti. V sobotu hodinu po poledni zahájí slavnostní letní akci výstava obrazů a dalších děl surrealistického malíře Přemysla Martince, nazvaná Doma. Ve stejnou dobu bude otevřen i vzpomínkový koutek na památku kadlínských občanů a začne soutěž o nejhezčí výrobek ve tvaru srdce, který také nejlépe chutná. Ve 14 hodin následuje řemeslné kolečko pro děti a začne hrát kapela Bonus. Patnáctá hodina nabídne Kadlínské hry pro dospělé, sedmnáctá hodina vyhodnocení soutěží a dvacátá hodina zábavu pod širým nebem. V neděli hodinu před polednem začíná v kostele svatého Jakuba Většího mše svatá, od 13 hodin budou moci zájemci opět navštívit výstavu Martincových prací a vzpomínkový koutek, ve stejné době čeká na diváky i představení Koníček. Ve 14 hodin následuje výtvarná dílna pro děti. Oba dny nabídnou jarmark a ukázky lidových řemesel.

V úterý večer vystoupil v Mělníku v zahradě místní knihovny oblíbený muzikant Petr Baťa Kundrát. Na basu se s ním představil Ondřej Lhotský.
FOTO: Baťa zahrál v knihovní zahradě

Břežany

Anenská pouť čeká Panenské Břežany v sobotu 22. července. Od deseti a od třinácti hodin tam návštěvníky čekají bezplatné prohlídky místní kaple, kde v 11 hodin začíná mše svatá, vedená farářem Kamilem Vrzalem.

Mělník

Letní park u kulturního domu nabídne workshopy, na kterých se budou návštěvníkům věnovat lektoři. První z nich se odehraje hned ve dni zahájení v pondělí 24. července. Od 9.30 hodin tam budou zájemci vyrábět litá barevná mýdla, vonící bylinkami.

Liblice

Zámecká zahrada se v sobotu 30. července změní v sál pod širým nebem. Návštěvníkům tam hrají kapely Pozdní sběr, Folk team a zpěvák Petr Bende. Začátek je v devatenáct hodin. Zájemce budou vozit z Mělníka do Liblic mikrobusy.

Mělník

V regionálním muzeu pokračuje letní výstava nazvaná Člověče, nezlob se! Na návštěvníky tam čekají hry a stavebnice z let 1880 až 1980. Po prohlídce se mohou bavit v herní zóně a u venkovního Člověče, nezlob se! v atriu muzea. Doprovodný prázdninový program nabídne 3. a 10. srpna komentované prohlídky, 4. a 11. srpna přiblížení světa deskových her dětem do šesti let. Na muzejní facebookové stránce se mohou dospělí i děti zapojit do soutěže Hraj si, ať jsi, kde jsi! vkládáním současných i historických snímků ze hraní společenských her na neobvyklých místech. Výstavu si mohou zájemci prohlédnout až do 24. září. Regionální muzeum, které sídlí na náměstí Míru v historickém centru města, je otevřené o prázdninách stejně jako v celém roce od úterý do neděle mezi devátou hodinou a polednem a pak po třicetiminutové přestávce až do sedmnácté hodiny.

První Semínkovnu na Mělnicku otevřela loni v Medovém obchůdku v Kozomíně včelařka Kamila Rubešová.
Zahrádkáři na Mělnicku mají třetí semínkovnu

Mělník

Letní kino na Aušperku nabízí divákům ve čtvrtek 20. července českou komedii Teorie tygra. Promítání začíná patnáct minut po jednadvacáté hodině. Dalším představením jsou ve čtvrtek 27. července Pohádky pro Emu.

Mělník

Série letních koncertů nazvaná Blues před Dírou pokračuje v pátek 21. července dalším koncertem v podloubí na náměstí Míru v historickém centru. Od 21 hodin tam hraje pohodová pražská kapela Dobré ráno blues band.

Tišice

Letní kino na hřišti v Chrástu nabídne divákům v pátek 21. Července americký animovaný film Kniha džunglí a v sobotu 22. července americké drama Logan: Wolverine. Začátky jsou ve 21.30 hodin.

Ilustrační foto
Kameny na kolejích mohly u Nelahozevsi vykolejit vlak

Kralupy

Soutěž ve sportovní střelbě z praku se koná v kulturním domě v Kralupech nad Vltavou od pátku 28. července až do neděle 30. července. Soutěžit tam budou sólově děti, dámy i pánové a družstva se čtyřmi členy.

Všetaty

Cílem dalšího výletu klubu Nordic walking pro radost jsou v neděli 30. července Trosky v Českém ráji. Sraz je ve Všetatech na nádraží v 7.45 hodin ráno nebo na nádraží v Borku pod Troskami v 9.50 hodin.

Měšice

Na Slavnostech piva, které se odehrají v sobotu 22. července mezi devátou a dvaadvacátou hodinou v areálu v Nosticově ulici, budou moci návštěvníci jezdit na koních. Na děti tam čekají zábavné atrakce a dílny.

Ilustrační foto.
KRÁTCE: Policisté odhalili stovku přestupků