Smetana zpívá v kostele

Dolín – Koncerty v dolínském kostele svatých Šimona a Judy, pořádané spolkem Wotrubia, pokračují na sklonku letní sezony třemi vystoupeními. Úvodní koncert se koná v prvním zářijovém dni, kdy se v chrámu od jednadvaceti hodin představí kladenský ženský pěvecký sbor Smetana.

Festival zahájí country

Družec – Už pět let se ve Družci scházejí různí muzikanti, aby pobavili fanoušky. V letošním roce začíná Festival družeckých muzikantů tento pátek. Program ve sportovním areálu sportovního klubu Družec bude rozdělen do dvou dnů. Zatímco v pátek bude znít folk a country, v sobotu pak návštěvníci uslyší popovou a rockovou muziku. Páteční program, který začíná v sedmnáct hodin, nabídne publiku Sugar on the floor, následovat budou skupiny BG swing, Rum boys, Tragédi, Dudas band nebo Johny. V sobotu se o první vystoupení dne postará v šestnáct hodin kapela Sestřenice, dále budou hrát Knopfler Night Tribute, Izabela, Lipany band nebo Černý brejle.

Ilustrační foto.
Květinové záhony se do Mostní zase vrátí

V sále zní i andské flétny

Mělník – Další swingový večer se odehraje v koncertním sále mělnického Masarykova kulturního domu poslední srpnovou středu. Od 19.30 hodin se tam představí duo, ve kterém se v letošním roce sešli domácí muzikant Petr El Pulpo Smetáček a peruánský perkusista Carlo Abanto Zegarra, který hraje rovněž na piano a andské flétny.

Děti se loučí s prázdninami

Mělnické Vtelno – Poslední srpnovou neděli se děti z Mělnického Vtelna loučí s prázdninami. V místní sokolovně na ně čekají od čtrnácti hodin soutěže, muzika, malování na obličeje nebo ukázky práce jejich vrstevníků, kteří jsou členy sboru dobrovolných hasičů. Těšit se mohou na párek v rohlíku a cukrovou vatu zdarma. 

Zámek patří večer strašidlu

Lobkovice – Divadlo Esence bude bavit návštěvníky lobkovického zámku poslední srpnový pátek. Představení Fantom Simon, spojující Wildeovy příběhy Strašidlo cantervillské a Jak je důležité míti Filipa, začíná ve 20.30 hodin. 

Zdeněk Troška po roce opět diktoval
OBRAZEM: Zdeněk Troška po roce opět diktoval