Posvícení oživí retro hudba

Kly – Na kelské návsi a ve zdejším kulturním domě čeká na návštěvníky v sobotu 23. září tradiční Kelské posvícení. Zahájení akce je u kapličky ve čtrnáct hodin. Po té následuje pestrý program v podobě vystoupení folklórního souboru Bejvávalo, vystoupení žáků základní školy, jsou připraveny řemeslné stánky a dílničky, atrakce pro děti a malování na obličej a rozcvička kaskadérů. Celé odpoledne bude provázet živá hudba ve stylu retro. Oslava pokračuje v neděli 24. září od jedenácti hodin v kapličce svatého Václava na kelské návsi Svatováclavskou mší.

Muzeum patří podzimu

Kadlín – Následující víkend bude patřit podzimu. Muzeum Kadlín připravilo na sobotu 23. Září ve 13 hodin zahájení výstavy Na český stůl českou zeleninu a české ovoce. Sobotní program nabídne soutěž o největší dýni, ochutnávku domácích produktů, soutěž pro děti i dospělé. Od 14 hodin začíná výtvarná dílna pro děti – práce se senem a zdobení perníkových dýní. Poté následuje předání odměn soutěžím a uzavření denní prohlídky. Den zakončí večerní opékání buřtů u táboráku s programem. Akce Plody podzimu bude pokračovat i v neděli. Na návštěvníky čeká od 13 hodin prohlídka muzea a výstavy, ochutnávka produktů do vyčerpání zásob. 

Historický střed Mělníka opět po roce zaplnily pouťové atrakce, stánky s burčákem, rukodělnými výrobky i staročeskými specialitami.
Návštěvníky vinobraní překvapil hlavně Masaryk na koni

Komedie představí Stašovou

Kralupy – Slavnou divadelní hru Skleněný zvěřinec amerického autora Tennessee Williamse s autobiografickými prvky v režii a úpravě Vladimíra Strniska je možné zhlédnout v kralupském kulturním domě Vltava ve čtvrtek 28. září v devatenáct hodin. V hlavní roli exceluje česká herečka Simona Stašová a další kolegové z pražského Divadla bez zábradlí. Tato nestárnoucí rodinná tragikomedie nastavuje zrcadlo každému z nás.

Dámy s holemi vyrazí na Radobýl

Všetaty – Zdejší dámský klub Nordic walking chystá na poslední zářijovou neděli výlet na vrchol Radobýl a do Litoměřic. Podrobnosti a přihlášku k výletu je možné najít na jejich webových stránkách www.nwproradost.cz. Po dvou delších trasách teď dámy s holemi čeká sice kratší osmikilometrový výlet, ale zato s pořádným výšlapem do kopce. Sraz je opět ve Všetatech na nádraží v neděli 24. září v 8.20 a vlak odjíždí v 8.42 hodin. Pokud někdo chce jet autem, může počkat na nádraží ve Velkých Žernosekách v 9.30 hodin. Předem připravená trasa není okruh, proto se k autu na nádraží budou účastníci moci vrátit vlakem anebo zpátky dojít pěšky po cyklostezce kolem Labe. Výlet si tak ale prodlouží o dalších pět kilometrů. 

Závod psí stopou začíná

Mšeno – Psí stopou krajem černého lovce aneb Štěktrek 2017 startuje v kokořínském autokempu. Pochod se psy dogtrekingového typu začíná ve čtvrtek 5. října v sedmnáct hodin prezentací a veterinární prohlídkou. V pátek 6. října ráno v šest hodin se uskuteční start prvního závodního týmu a závod pokračuje v sobotu 7. října opět v časných ranních hodinách. Příslušnou trasu a kategorii si volí každý závodní tým sám s přihlédnutím ke zdravotnímu stavu a kondici psovoda a samozřejmě i psa. Veškeré propozice závodu i s podmínkami účasti jsou k dispozici na webových stránkách města Mšena.

Ilustrační foto.
Cena za vodu, které navíc není dost. To Středočechy pálí nejvíc