Chrámem zazní Bach

Mělník – Další koncert v rámci letošního Cyklu chrámových koncertů zazní v neděli 30. července od šestnácti hodin v místním kostele sv. Petra a Pavla. Návštěvníci se mohou těšit na díla J. S. Bacha, A. Vivaldiho a B. Marcella. Vystoupí Jaroslava Tajanovská na hoboj, Magdalena Mašlaňová na housle a Linda Sítková na varhany. Pořadatelem chrámových koncertů je Římskokatolická farnost – probošství Mělník a město. 

Tetička Mína vypravuje

Mělník – Regionální muzeum Mělník připravilo na úterý 8. srpna od 12.30 hodin ve skalním obydlí ve Lhotce program pro rodiny s dětmi Tetička Mína vypravuje. Děti se mohou těšit na čtení a tvoření s muzejní pedagožkou Jitkou Královou alias tetičkou Mínou. 

Kino prozradí tajný život

Tišice – Letní kino Tišice promítne v sobotu 5. srpna od 21 hodin animovanou rodinnou komedii v japonské a americké koprodukci Tajný život mazlíčků. 

Rodinné centrum Kašpárek nabízí spoustu aktivit pro děti a jejich rodiče či prarodiče.
Centrum Kašpárek je připravené přivítat i tatínky

Pouť nabídne koncert

Chorušice – Chorušická pouť začíná v sobotu 5. srpna v 9 hodin turnajem v nohejbalu. Dále jsou na programu připraveny pozorovací lety, výstava Svět panenek, hudební vystoupení skupiny Kroky Michala Davida revival, koncert Kabát revival nebo loutkové divadlo pro děti. Pouť pokračuje i v neděli 6. srpna od 10 hodin a nabídne například rodinnou pohádkovou inscenaci Kouzelné jablko a koncert dechové hudby. 

Léto patří žním a dožínkám

Veltrusy – Léto patří žním a ty veltruské se odehrají v sobotu 12. srpna od 10 do 17 hodin v zámecké kuchyňské zahradě při akci Dožínky hraběte Chotka na zámku Veltrusy. Zahrada bude zaplněna dílnami a stanovišti, kde bude možnost posekat obilí, navážit a ze získaných zrn upéct placku. Děti si užijí brouzdaliště, dospělí stánky včetně rodinných pivovarů. Celé žně zakončí průvod, který slavnostně předá panu hraběti dožínkový věnec. 

Budou cvrnkat kuličky

Medonosy – Obec Medonosy a místní občanské sdružení Monoch pořádá v sobotu 5. srpna od 15 hodin na hřišti tradiční turnaj ve cvrnkání kuliček Kuličkiádu. Účastníky turnaje tak čeká návrat do dětství, kdy se kuličky běžně cvrnkaly na ulici.

Ilustrační foto
Kameny na kolejích mohly u Nelahozevsi vykolejit vlak

Hostem bude baletka

Region – Každý pátek po jedenácté hodině začíná ve vysílání Českého rozhlasu Region talk show Tandem Jana Rosáka. Dnešním hostem bude první sólistka Baletu Národního divadla Andrea Kramešová. V Tandemu se od ní mimo jiné posluchači dozvědí, jakými baletními scénami už prošla nebo jaká je její vysněná baletní role. Tandem Jana Rosáka s Andreou Kramešovou je možné naladit dnes hodinu před polednem na frekvenci 100,7 FM. 

Kostel představuje sochy

Mělnické Vtelno – Kulturní centrum Kostel otevřelo v pátek 14. července vernisáží sochařskou výstavu Marie Videmanové Smysl. Výstava potrvá až do čtvrtka 7. září. Díla sochařky je možné shlédnout vždy v úterý až pátek od čtrnácti do sedmnácti hodin. 

Ze hřiště bude letní kino

Olovnice – Hřiště místních fotbalistů se promění v sobotu 5. srpna ve 21.30 hodin v letní kino. Diváci mohou shlédnout novou českou rodinnou komedii Špunti na vodě. Ve snímku hrají přední čeští herci jako Jiří Langmayer, Hynek Čermák nebo Pavel Liška. V hlavních ženských rolích se pak představí Tatiana Vilhelmová a Anna Polívková. 

Ilustrační foto
Krvavý útok nožem žena přežila, strach však zůstává