Ty financoval výtěžek turnaje cross country golf Veltrusy 2016. Akci doprovodí pražská mobilní zvonkohra, kde zahraje Radek Rejšek.

Zahradnictví míří do kin

Kralupy – První z filmů trilogie Zahradnictví nazvaný Rodinný přítel, který se natáčel i v parku veltruského zámku, míří do kin. Kralupské kino Vltava ho nabídne divákům v pátek 28. dubna od devatenácti hodin a v sobotu 29. dubna od dvaceti hodin. Ságu považuje autorský tým, režisér Jan Hřebejk se scénáristou Petrem Jarchovským za své životní dílo. Časově předchází děj Pelíškům, odehrává se ve čtyřicátých letech minulého století za německé okupace. Úvodní film je příběhem lásky, která nesměla být naplněna.

Parní lokomotiva "Bulík".
KRÁTCE: Na pouť pojedou vlakem

Mělník – Loutkové divadlo Toy Machine se představí v pondělí 24. dubna od 10 hodin v mělnickém Masarykově kulturním domě. Představení je vhodné pro děti od tří let a je plné napětí, smíchu a hudby. Děj hry je volně na motivy Legendy o svatém Jiří a jiných příbězích o slavných rytířích. Jiří musí zabít draka, aby zachránil princeznu. Pohádku připravili Tomáš Běhal a Tomáš Podrazil a scénografem je Pavel Heřmann.

Ilustrační foto.
KRÁTCE: Kočky hledají nový domov