S holemi vyrazí do zámeckého parku  

Veltrusy – Místní nordic walking spolek vyráží poslední srpnovou neděli na další ze svých výletů. Tentokrát si projdou krásný zámecký park a trasa by měla měřit zhruba patnáct kilometrů ale tentokrát po rovině. Sraz je ve Všetatech na nádraží v 7,30 hodin. Pro ty, kdo by chtěli jet autem, platí sraz na vlakovém nádraží v Nelahozevsi v 8,30 hodin.

Padesátka startuje v neděli  

Mšeno – Mšenská padesátka startuje už v neděli. Letos se tak odehraje již čtyřicátý ročník tohoto tradičního závodu. Start pěších i cyklistů je plánován na 6,30 hodin. Pěší si budou moci vybrat z pěti různých délek tras a cyklisté ze čtyř, přičemž nejdelší jsou padesát nebo jedenapadesát kilometrů. Každý z účastníků pak obdrží upomínkový pamětní diplom a letos nově i dřevěnou výroční známku.

Ilustrační foto.
KRÁTCE: Toalety na nádraží jsou otevřené i o víkendu

Svěrákův film bude v kině  

Kralupy – Nový český film Po strništi bos uvede zdejší kino ve čtvrtek od 20 hodin. V dramatu pod taktovkou režiséra Jana Svěráka se představí v hlavních rolích Ondřej Vetchý, Tereza Voříšková nebo Alois Grec. Další představení jsou potom naplánována na sobotu 26. srpna, čtvrtek 31. srpna nebo první zářijový víkend. Promítání začne vždy od 20 hodin.

Hasiči přivezou pěnu  

Kojetice – Rozloučení s prázdninami pořádá Jiskra Kojetice ve spolupráci se školkou Želvička v sobotu od 15 hodin. Fotbalové hřiště ožije sportovními aktivitami pro děti i rodiče. Děti se mohou těšit na loutkové divadlo, malování na obličej, skákací hrad nebo opékání špekáčků. Hasiči pak budou připraveni s pěnou. 

Ilustrační foto.
Květinové záhony se do Mostní zase vrátí