Setkání u vánočního stromu  

Dolní Beřkovice - Obec Dolní Beřkovice ve spolupráci s Mateřskou školou a školní jídelnou pořádá přátelské setkání u vánočního stromu na návsi, které proběhne v pátek 15. prosince od 18 hodin. Jak se již stalo tradicí, tak i letos přijede zahrát vánoční melodie Žesťový kvintet a chybět nebude občerstvení v podobě štrůdlu, horkého čaje a svařeného vína. Od 20 hodin v hospodě Na Knížecí k tanci a k poslechu navíc zahraje country kapela Mošňáci.

Adventní koncert v kapli sv. Anny  

Panenské Břežany - Hluboký hudební zážitek jistě posluchačům přinese další z Adventních koncertů, které se konají ve zdejší Santiniho barokní kapli. V pátek 15. prosince od 18 hodin zazní v podání sopranistky Anety Ručkové a varhaníka Josefa Kratochvíla Ave Maria od F. Schuberta a G. Cacciniho, Biblické písně Antonína Dvořáka, árie Kleopatry z opery Julius Caesar v Egyptě G. F. Händla, Mozartovo Aleluja a další klasické skladby. 

Zpívalo se i na Mělnicku, například před základní školou v Lužci nad Vltavou u rozsvíceného vánočního stromečku.
OBRAZEM: Česko zpívá koledy v Lužci na Vltavou

Ve Staré Mydlárně proběhne křest i večírek  

Mělník - Bluesová kapela ze Slaného opět zavítá do mělnického klubu, aby zde pokřtila své druhé autorské album. Skupina The Bladderstones má za dobu své pětileté existence celou řadu úspěchů jako například ocenění Bluesovej ankety 2016 „Nejlepší počin na české bluesové scéně v roce 2015“, kterou uděluje BLUESMUSIC.SK, člen „European Blues Union“ a světové nadace „The Blues Foundation“. Kapela před třemi lety vydala svoje první album „Bored of Love“, které slavnostně pokřtila právě ve Staré Mydlárně. A v letošním roce vychází její druhé autorské CD „Without Cover“. Ani nepřekvapí, že nové album bude znova pokřtěno v mělnickém klubu. A to v pátek 15. prosince od 21 hodin. 

Každoročně se v tomto klubu na konci roku koná setkání těch, kteří sem po celý rok sem přicházeli, aby si poslechli skvělou muziku. Podobně jako loni se o skvělou náladu postará skupina Baťa a Kalábůf něžný beat. V sobotu 16. prosince se v Mydlárně uskuteční ten pravý předvánoční mejdan.

V šesté třídě mu kamarádi ukázali hru, která se jmenuje Minecraft  a s touhle hrou začínal točit herní videa, která točí i dnes.
Hvězda internetu říká: Žiju si svůj sen