V Divadle kouzel Pavla Kožíška se představíte v celovečerní one-man show Kdo nepláče, není Čech. Co vás baví a co je naopak náročné na této show?
Baví mě to moc. Je to lepší, že má člověk víc prostoru pro sebe, může více rozvinout některá témata a hlavně si ten večer celý dramaturgicky vystavět. Je to jednolité, pokaždé stejné představení s tematickou linkou o nás o Češích. Moc se na to představení v Líbeznicích těším, určitě tam bude skvělé publikum.

Společně s Ondrou Sokolem jste vyrazili na cestu kolem světa jako moderátoři nového cestopisného pořadu Tak trochu jiný cestopis. V čem tedy bude jiný?
Hlavně v tom, že tam jsme vyrazili my dva, takže je jasné, že se na věci kolem díváme svým pohledem a hledáme v procestovaných zemích trochu jiné věci než běžný cestovatel. A taky nutno říct, že jsme se cestováním neobohatili jenom my, ale i lidé v těch zemích. Protože něco takového jako jsem já, třeba v Japonsku ještě fakt neviděli.

Povíte nám více o příhodě, která proběhla v americké poušti Death Valley, během které po vás pátral policejní vrtulník?
Jenom jsem furt šel a šel a najednou jsem zjistil, že jdu sám a kolem mě je jenom poušť. Jak říkám, něco takovýho jako já, tam ještě neviděli.

Kromě USA jste se s Ondřejem podívali mimo jiné i do Dubaje či do Thajska. Co nejzajímavějšího jste v těchto exotických zemích ochutnal?
Krabí mozek. To mi koupil Ondra na trhu v Japonsku, a abych se mu odvděčil, tak jsem to musel celé sníst. Chutnalo to jako bláto ze dna řeky.

Vloni tu vyšel váš nový humoristický román "Ajťák vrací úder". Nakolik je kniha fikcí a nakolik se jedná o vaše autobiografické příhody?
Je to celé vymyšlené. Vymyslel jsem si partu Ajťáků, kteří jsou trochu nepraktičtí pro normální život a z toho vzniká spousta komických situací.

V květnu proběhlo natáčení nových epizod legendární stand-up comedy show Na stojáka. Znamená to, že se tento pořad opět vrací ve své původní podobě na televizní obrazovky?
To se ještě uvidí. Máme natočený nový materiál, a jestli bude ke zhlédnutí v televizi nebo na internetu či dokonce v kině, to se teprve řeší.

Lužecké děti si svoje přání a možná i předsevzetí napsaly do dopisů.
OBRAZEM: Dětská přání odletěla balónem
Most Josefa Straky.
Most Josefa Straky v Mělníku otevřou za dva týdny