Máte rádi procházky zimní přírodou? Líbí se vám na Kokořínsku? Neuděláte ani krok bez fotoaparátu?

Pak jste to právě vy, koho bude zajímat fotografická soutěž, kterou vyhlásily Okrašlovací spolek pro Mšeno a okolí a facebooková stránka Kokořínsko ŽIJE. Inspiraci můžete hledat v názvu tématu Zimní rozmary Kokořínska.

Podle pořadatelů se soutěže může zúčastnit každý, kdo třeba jen občas zmáčkne spoušť fotoaparátu. Fotografii ale může zaslat každý pouze jednu. Přece tu nejlepší!

Snímek, který bude odpovídat tématu a bude pořízený během letošní zimy na Kokořínsku, mohou soutěžící poslat elektronicky na e-mail: kokorinskozije@email.cz.  Fotka ale musí mít rozlišení nejméně tři megapixely. U každé fotky musí být navíc uvedeno, kde byla pořízena a chybět nesmí ani celé jméno autora a odkud je.

Do fotosoutěže, jejímž mediálním partnerem je Mělnický deník, se mohou nadšenci do fotografování zapojit až do 20. března 2014. Po tomto datu už budou mít smůlu.

Autoři nejlepších tří fotografií získají hodnotné ceny, mezi nimiž je například dárkový poukaz z Hotelu Kokořín, speciální výhřevné vložky do bot pro fotografy, kteří stráví v mrazivých teplotách venku dlouhé hodiny. Plavce by mohlo zajímat také mnoho volných vstupů na okouzlující letní koupaliště přímo ve Mšeně.

Největším oceněním bude pro autory fotek zřejmě fakt, že právě jejich fotografie vybojují svou originalitou a nápaditostí přední pozice.
Hodnocení snímků bude mít na starosti tříčlenná porota, v níž zasedne účastník českých egyptologických výprav, fotograf, dokumentarista a pedagog Martin Frouz, ředitel Základní umělecké školy Mšeno Čeněk Hlavatý a odborná pedagožka ze Střední fotografické, filmové a televizní školy ve Skalsku Eliška Jílková.

Soutěžící, kteří nedosáhnou na přední tři místa, nemusejí zoufat. Vyhlášena totiž bude také Cena čtenářů Mělnického deníku, kteří budou fotky hodnotit na webu www.melnicky.denik.cz.
Podrobné podmínky soutěže najdete na facebookové stránce Kokořínsko ŽIJE nebo na webu www.osmseno.webnode.cz.
Tak pevnou ruku a ostrý zrak!