V neděli naposledy mohli návštěvníci vidět výstavu Petra Pěnkavy s názvem Ohlédnutí. Autor vtipných obrazů s názvy Ti, co nekradli a Ti, co kradli, či Vyléčení abstinenta anebo Jak obr perníkovou chaloupku ježibabě pozvracel, je místopředsedou Unie karikaturistů. Jeho obrazy nejen pohladí po duši, ale i rozesmějí.

Výstavu Ohlédnutí ve velkém sále vystřídá od úterý 27. února interaktivní program pro školy o tradicích a zvyklostech českého venkova v předvelikonoční době Velikonoční dávnohrátky aneb Jak to bylo u Kudrnů o postních nedělích.

Veronika Vrecionová.
Veronika Vrecionová: Vesnickým obchodům a hospodám velmi ublížilo zavedení EET

V malém sále muzea je k vidění až do 18. března výstava obrazů mělnického rodáka Petra Soukupa, který strávil mnoho let v Kanadě. Výstava nabízí výjevy nejen kanadské přírody, portréty, ale i českou krajinu.

Ve vstupních prostorech je možné shlédnout až do 4. března výstavu prací studentů České zahradnické akademie Mělník. Výstupy projektové výuky se zaměřily na architekturu zahrad.

V kavárně muzea je lze navštívit do neděle 25. února výstavu obrazů mandal autorky Jany Heidenreichové. Výstavu mandal vystřídá v úterý 27. února výstava černobílých fotografií Ladislava Záruby s názvem Kokořínsko nostalgické. Výstava potrvá do 22. března. 

Ilustrační fotografie.
Labská stezka představuje nového oficiálního cykloprůvodce pro letošní rok
Ilustrační foto
Dětskou pohotovost už Roudnice nemá. Zatím

Marta Dušková