VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Sladovna bývalého kralupského pivovaru lákala na přednášky odborníků i výstavy

Kralupy - Výstavy fotografií, přednášky, výlez na komín i koncerty hudebních kapel. To byla Akce Pivovar, která do areálu bývalého kralupského pivovaru a sladovny nalákala poslední dubnovou sobotu stovky lidí.

26.4.2015
SDÍLEJ:

Akce Pivovar 2015.Foto: Deník/Jiří Říha

Šlo o druhý ročník akce, jejímž cílem je podle hlavní organizátorky Terezy Kaňkové zviditelnit bývalý pivovarnický areál a budovu sladovny, kde se všechny aktivity odehrávaly. „Chceme návštěvníkům ukázat, že i průmyslové budovy mohou mít další zajímavé využití. A právě o tom ve své přednášce hovořil architekt Jan Pustějovský," konstatovala Tereza Kaňková, která Akci Pivovar přihlásila do programu Industriální stopy.

Lidé do sladovny nahlédli už před půldruhým rokem, kdy Tereza Kaňková ve spolupráci s městem, které je vlastníkem areálu, zorganizovala první prohlídku. „Řekli jsme si, že by byla škoda zůstat jen u jedné prohlídky. Spojila jsem se proto tehdy s Janem Pustějovským, který vyučuje na stavební fakultě ČVUT. Jeho studenti pak zpracovali studie na využití areálu pivovaru. Ty byly k vidění právě na prvním ročníku Akce Pivovar," přiblížila organizátorka, která už vloni program zpestřila různými výstavami, divadlem i tvořením pro děti.

A v podobném duchu se nesl i druhý ročník akce. „I tentokrát jsem oslovila členy Urbex Teamu Kralupy, kteří odhalili své úlovky. Své fotografie na výstavě Moje město představili i další kralupští fotografové. A nechyběly opět ani přednášky na industriální téma."

Lezení na průmyslové komíny ve své přednášce přiblížil komínář Martin Vonka, o využití fabrik, pivovarů a podobných objektů hovořil Jan Pustějovský a Tomáš Skřivan si vybral téma dočasné a nízkonákladové konverze průmyslových objektů.

Na programu Akce Pivovar nechyběly ani aktivity pro nejmenší. Děti se vyřádily v Pivní laboratoři nebo pozorně sledovaly divadelní představení. Jejich rodiče si zase nenechali ujít vystoupení skupin Baťa a Kalábůf něžný beat a Vlasatý žárovky.

Autor: Jiří Říha

26.4.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

annonce-logo

Nabídky práce

+ Podat inzerát

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 30 000 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů) Kuchař/ka. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 30000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: - krátký - dlouhý týden, praxe vítána, výpis z rejstříku trestů, řidičský průkaz sk.B výhodou, Nabízíme: stravování, Kontakt: telefonicky, osobní schůzka možná po tel. domluvě. Pracoviště: A&p bechyně s. r. o. - mělník, palackého, Palackého, č.p. 135, 276 01 Mělník 1. Informace: Lenka Krausová, +420 720 737 825.

Doprava a logistika - Doprava a logistika Řidič nákladního automobilu 25 000 Kč

Řidiči nákladních automobilů (kromě tahačů) Řidiči sk. C. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 25000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: požadujeme řidičský průkaz sk.C, - nabízíme 25 dní dovolené , Kontakt: p. Řehák telefonicky. Pracoviště: Řehák, spol. s r.o. - hořín, 276 01 Mělník 1. Informace: Dalibor Řehák, +420 603 278 905.

Výroba - Výroba Strojírenští technici projektanti, 30 000 Kč

Strojírenští technici projektanti, konstruktéři Konstruktéři. Požadované vzdělání: úsv. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 30000 kč, mzda max. 35000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: -zpracování výrobní výkresové dokumentace v oblasti strojírenství, návrhy technických řešení, úzká kooperace s ostatními členy týmu, poskytování podpory při rozvoji nových obchodů,, Požadujeme: SŠ/VŠ technického směru, zkušenost v oboru min. 5 let,, zkušenost v oblasti 2D/3D konstruování, např. VariCad, AutoCad, Inventor, Nabízíme: prémie, příplatky, možnost přivýdělku na práci přesčas, profesní rozvoj, 5 týdnů dovolené, příspěvek k důchodovému pojištění, příspěvek na stravování, Kontakt: telefonicky 7:00-15:00, životopisy zasílejte e-mailem. Pracoviště: K-protos, a.s., O. Wichterleho, č.p. 810, 278 01 Kralupy nad Vltavou 1. Informace: Ivana Nohejlová, +420 737 217 156.

Doprava a logistika - Doprava a logistika Řidič skupiny B 20 000 Kč

Řidiči osobních a malých dodávkových automobilů (kromě taxikářů a řidičů dopravy nemocných a raněných) Rozvozce pro pizzerii. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: - obsluha pizzerie, pomocná příprava v kuchyni, obsluha telefonu, Požadujeme: příjemné vystupování, chuť do práce, stresovou odolnost vůči nahromaděným objednávkácm, pracovitost, serióznost, velkou spolehlivost, řidičský průkaz sk.B, znalost Neratovic a okolí, Nabízíme: možnost kariérního postupu, v případě spokojenosti a dobrých výsledků bonusy, Kontakt: životopisy zasílejte e-mailem neratovice@turbopizza.cz do předmětu uvádějte ROZVOZ, telefonicky 602 697 625. Pracoviště: Turbo pizza, s.r.o. - neratovice, 28. října, 277 11 Neratovice. Informace: Lukáš Prágr, .


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Těžký život rodin. Každá dvanáctá si nemůže dovolit jíst obden maso

Videosouhrn 18. dubna 2018

Raději srazit nevinného než se vzdát a gangsterka v Ústí: zhlédněte videa dne

Řidiče, který popil, zastihli policisté na benzince

Střední Čechy – Projíždí po silnici poblíž obce Předboj – a nebezpečně kličkuje. Tak znělo oznámení, jež v pátek třináctého přijali policisté ve městě Odolena Voda na Praze-východ.

Vyšetřování tragédie příměstského autobusu čeká na posudky

Střední Čechy – Ještě daleko jsou policisté k tomu, aby ukázali prstem na viníka tragického střetu osobního auta s autobusem příměstské linky číslo 316 u Horoměřic nedaleko Prahy, který si 12. ledna vyžádal tři životy.

Horor ve Vrbčanech. Pravděpodobný agresor zabíjel sekerou a poté se oběsil

Vrbčany – Podle neoficiálního zdroje, který si nepřeje být zveřejněný, došlo v této obci dnes v dopoledních hodinách k rodinnému dramatu, které mělo tragické vyústění. Podle prvotních a dosud neověřených informací zřejmě partner zaútočil na osobu sekerou a následně se oběsil.

Za tři měsíce hygienici zavřeli tři stravovací provozovny

Střední Čechy – Na první pohled huj – a v zázemí, kam se návštěvník nedostane, někdy spíše fuj. Takové dojmy mohli získat členové týmu odboru hygieny výživy středočeské hygienické stanice, když se v uplynulých týdnech vydávali na kontroly provozoven stravovacích služeb.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT