Kabelková, květinová, korálková i deštníková. Letní slavnosti, které se každoročně konají v Centru seniorů Mělník, jsou pokaždé jinak tematicky zaměřené. Letos zaměstnanci a senioři letní slavnost zasvětili srdíčkům.

Podle ředitele centra seniorů Jiřího Vronského téma slavnosti vyplynulo z úspěchu jedné ze zaměstnankyň v anketě Mělnického deníku.
„Slavnost jsme nazvali srdíčkovou, protože naše Vendulka Sulková získala Řád srdce. Je to velice skromná žena, takže jsme si řekli, že jí tímto způsobem poděkujeme. Vůbec o tom nevěděla, bylo to překvapení," řekl Jiří Vronský, který se společně s kolegy zapojil i do výzdoby slavnosti.

Název o srdíčkách se hodil i kvůli tomu, že v zařízeních typu mělnického centra seniorů prý musí pracovat samí srdcaři.
„Motiv srdce je zároveň seniorům hodně blízký, takže hned začali přicházet s různými nápady na tvoření dekorací. Vyráběli mýdla, keramiku nebo papírová srdce. Zapojili se do toho i manželé zaměstnankyň, kteří natírali srdce, vyráběli na ně stojánky. Prostě na výzdobě pracovaly celé rodiny," chválil ředitel mělnického centra, který v úvodu slavnosti vyzdvihl zásluhy Vendulky Sulkové 
a předal jí květiny.

Se svým poděkováním se přidal i místní senior Jaroslav Škalda, který oblíbené aktivizační pracovnici složil báseň.
Srdíčkové slavnosti se zúčastnili i obyvatelé domovů seniorů z Neratovic, Lysé nad Labem, Mnichova Hradiště a Velvar. Nechyběly ani maminky se svými dětmi z chloumeckého rodinného centra.

„Pobavit se a poslechnout si kapelu Mošňáci přišli i lidé z domova zvláštního určení, lidé z terénu i ti, kterým zajišťujeme takzvané odlehčovací služby," připomněla vedoucí pečovatelského úseku Centra seniorů Mělník Jana Hostáková, podle níž se letošní slavnosti zúčastnilo zhruba dvě stě dvacet lidí.