„Naše vystoupení dívek bylo poněkud pestré. Předvedly prvky klasického tance, lidového tance a samozřejmě dnešního oblíbeného moderního tance,“ uvádí Zuzana Štarková, kralupská rodačka, dlouholetá sólistka Státního divadla Ostrava a Laterny magiky Praha. Její svěřenkyně a svěřenci se uvedli i pohádkovou baletní kreací „Zvířátka a Petrovští“ na klasickou hudbu Oskara Nedbala.

Na pódiu ve velkém sále Kulturního domu Kralupy se vystřídalo 120 účinkujících ve dvaceti představeních, které přichystaly dále také pedagožky Pavlína Kratochvílová a Marcela Odvodyová ze ZUŠ Velvary i Silvie Hodková ze ZUŠ Kralupy.

Protagonisté jednotlivých čísel bohatého programu představili i moderní pojetí tance v duchu „contemporary dance“ - tedy současného výrazového tance, který tvůrčím způsobem experimentuje s různými kvalitami pohybu.

„Na galavečeru jsme uvedli choreografií moderního tance - contemporary. Zúčastnili jsme se několika soutěží s naší choreografií „Fotograf“ a „Za cihlovou zídkou“. Děti byly úspěšné a dostaly jsme se až na mistrovství České republiky,“ sděluje Marcela Odvodyová, pedagog ZUŠ Velvary.

Jiří Herain

Ilustrační foto
Drážní knihovna už rok nabízí tisíce historických svazků
Taekwondisté z mělnického klubu Hansoo si do tréninkového plánu přidali ještě chanbaru. Bojový sport, který je v Čechách teprve na začátku.
Na Mělníku se začíná cvičit chanbara