Seriál Národní házená vzniká exkluzivně pro Voyo, pod značkou Voyo Originál. Pod scénářem je podepsán Michal Suchánek. V hlavních rolích se objeví Václav Neužil, Michal Suchánek, Jiří Langmajer, Martin Pechlát, Petr Vršek, Jakub Špalek, Jitka Schneiderová, Veronika Žilková a další.

Natáčení začalo v Říčanech a pokračovat bude kromě Velvar v lokacích v Řevnicích nebo Bakově nad Jizerou. Premiéra seriálu na Voyo je naplánována na jarní sezónu příštího roku.

„V rámci pestré programové nabídky pro Voyo se soustředíme také na žánr českého komediálního seriálu,“ řekla ředitelka programu TV Nova Silvia Majeská.„Silný autorský a tvůrčí tým, atraktivní téma a naprosto špičkové herecké obsazení – Národní házená má všechny předpoklady stát se komediálním hitem sezóny a doplnit tak rozrůstající se paletu prémiového obsahu z domácí produkce na Voyo,“ dodala.

Prověřovací cvičení na Centrálním tankovišti ropy MERO ČR v lokalitě Uhy.
Hasiči nevěděli, že jde o cvičení. Vyjížděli k požáru na tankovišti ropy

Děj nového komediálního seriálu se točí kolem skupinky přátel, kteří pomalu začínají přicházet o ambice, mladickou energii i o zdraví. Ve vzpomínkách se upínají ke zlatým časům, kdy v hlubokých devadesátkách jejich tým vyhrál šampionát v Národní házené. Ve sportovní disciplíně, která je upravenou, českou verzí tradiční házené. Sportu, kteří mnozí – a zejména pak hrdinové nového seriálu – považují za jeden z největších přínosů Česka, resp. Československa světu. Hned vedle Antonína Dvořáka a pivního ležáku.

Jak uvádějí tvůrci, letargické plynutí času na maloměstě je přerušeno, když přijde pozvánka na Světový šampionát veteránů Národní házené na Slovensku. Odkvetlí házenkáři tak musejí zapomenout na rutinu i pohodlí, začít trénovat a celkově se dát trochu dohromady. „Míč v ruce, národka v srdci“ a především pak celoživotní kamarádství provede partičku svérázů nelehkou cestou na Světový šampionát.

„Rádi sportujeme, ale potřebujeme si nahlas heknout, že nás u toho něco bolí. Dokážeme vyvinout nesmírné úsilí a dokázat nemožné – ale cestou u toho brbláme, že to nepůjde. Ze svých kamarádů si děláme legraci, ale jen tím skrýváme, že ve skutečnosti bychom za ně položili život,“ říká kreativní producentka TV Nova Lenka Szántó a uzavírá: „Výjimečný talent Michala Suchánka a Vladimíra Skórky nám všem zaručuje, že se v seriálu všichni trochu poznáme – ale zlobit se nebudeme. Potečou nám slzy smíchu.“

Tvůrci

producenti: Jan Hlavsa, Martin Tošenovský // námět: Daniel Strejc // kreativní producent: Tomáš Vach, Daniel Strejc // kreativní producent TV Nova: Lenka Szántó // režie: Vladimír Skórka, Michal Suchánek // kamera: Jan J. Filip // scénář: Michal Suchánek // střih: Matěj Jankovský // architekt: Jan Pjena Novotný // kostýmní výtvarník: Terezie Dvořáková // umělecký maskér: Klára Hubalová // hudba: Marcell – Marcel Procházka // mistr zvuku: Petr Stuchlík // postprodukce: PFX // produkce: Unit and sofa Praha, One MOVie

hrají: Michal Suchánek, Václav Neužil, Martin Pechlát, Jakub Špalek, Petr Vršek, Jiří Langmajer, Marek Taclík, Filip Červenka, Filip Kaňkovský, Luboš Veselý, Veronika Žilková, Jitka Sedláčková, Linda Rybová, Jitka Schneiderová, Hana Igonda Ševčíková, Berenika Suchánková, Sára Rychlíková a další.