Pro letošní v pořadí 13. ročník připravili pořadatelé opravdu pestrý hudební program. Hudebníci se postupně vystřídali na dvou pódiích, pro příznivce hip hopové hudby bylo připraveno třetí pódium, a to na střeše autobusu.

Přestože byl páteční program více nakloněn příznivcům tvrdší muziky, kdy své festivalové sety zahrály kapely jako například Dymytry, Horkýže Slíže, Doga, Wohnout, Vypsaná fixa nebo Rybičky 48, nejvíce publika přilákalo večerní vystoupení kapel Mirai a Kryštof.

Ještě před bouřkou stihl vystoupit před tisícovkami fanoušků Jaroslav Uhlíř
Nebesa se otevřela tak, že narušila i program Votvíráku

Sobota byla zaměřena spíše na poklidnější hudbu. Od rána se postupně představily skupiny Artmosféra, Noisetrap, Grog, Gaia Mesiah, Těžkej Pokondr, Jakub Děkan s Bandem a Sto zvířat. Své neodmyslitelné místo na Votvíráku má vystoupení Jaroslava Uhlíře, se kterým si zazpíval jeho notoricky známé písničky obrovsky dav posluchačů. Poslední vystoupení ve vedru odehrál Krucipüsk. Pak se na Božím Daru spustilo „boží dopuštění“.

Zatímco proti horku pomohli bojovat hasiči, kteří vydatně zkrápěli návštěvníky vodou, proti silnému větru, dešti a bouřce neměli pořadatelé žádnou šanci. Program se zhruba na tři hodiny zastavil a někteří návštěvníci, kterých bylo na festivalu odhadem 30 tisíc, začali odjíždět. Těm, kteří to nevzdali, bylo odměnou vystoupení Hany Zagorové.

Program pokračoval podle redukovaného plánu, zrušeno bylo pouze vystoupení Visacího zámku a skupiny Skyline. Později vystoupil Xindl X, Mňága a Žďorp a Mandrage. Po vystoupení Divokého Billa pořadatelé program Votvíráku předčasně kvůli vracející se bouřce ukončili.

Den piva se v nymburském pivovaru konal už po čtyřiadvacáté.
Na dvoře pivovaru se bavily tisíce lidí
Mezi 92 stromořadími se umístila Alej Johanky z Rožmitálu celostátně na třetím místě a ve Středočeském kraji s převahou vyhrála.
Na krásné stromořadí je možno upozornit v soutěži Alej roku