deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION
Výběr regionů ČR Redakce Prahy Andrea Cerqueirová

Andrea Cerqueirová

Redaktorka

Martin Divíšek

Je redaktorkou centrální redakce Deníku, kde má na starosti především zdravotnická témata. Snaží se podávat je tak, aby lidi nestresovala, ale informovala. Pozitivní mysl je totiž půlka zdraví. Ráda mluví s lidmi a zaznamenává jejich příběhy, které mohou upozornit na řešitelný problém nebo motivovat další. I proto vystudovala sociální práci. Deník četla dávno před tím, než v něm začala pracovat. Kvůli věcnosti a vyváženosti.

Deník/Martin Divíšek

V médiích působím třicet let. Od piky. Nejprve jako písařka, později korektorka, následně redaktorka. Naposledy jsem psala například pro Náš Region nebo měsíčník Sondy, kde se mi dařilo kombinovat komunální témata s celostátními. Nerozlišuji mezi malými a velkými příběhy. Baví mě ty, které v sobě mají alespoň kousek naděje. Vše, co někomu dělá radost nebo ho naopak trápí a je možné pomoci, stojí za zaznamenání.

Deník/Martin Divíšek

Miluji život, hospody, koncerty a cestování. Baví mě diskuse, při nichž sice mívám emoce, ale respektuji odlišné názory. Snažím se druhé nenálepkovat, ale naopak pochopit, z jaké perspektivy se konkrétní člověk na svět dívá. Nesoudím, protože jsem nechodila v jeho botách. Pocházím z česko-brazilské rodiny. Moji přímí příbuzní v sobě mají nebo měli i slovenskou, maďarskou a italskou krev. A právě taková pestrost mě baví i při psaní.

< Předchozí
1 z 3
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Prozkoumejte jiný region ČR: