Šílenství kolem korona viru v tom smyslu, že by se mělo jednat o civilizaci bortící katastrofu, snad nikdo v Evropě nebere vážně. Situaci jistě nelze bagatelizovat tak, že jde „jenom“ o chřipku, ale nákupní horečka vojenského vybavení skutečně musí zvednout nejedno obočí.

Důvod, proč se lidé neváhali utratit desetitisíce za covidové zásoby, se nabízí sám. Tak nějak jsme si zvykli žít katastrofami. Stala se z nich reality show. Něco se děje a chceme být u toho.

Online reportáž

Z hrozby se stal zážitek. Místo toho, abyste platili za zážitkový seminář, zaplatíte větší nákup v oblíbeném obchodě. Člověk si tak nějak užije ten pocit nebezpečí: podívejte na ten Wuhan, co kdyby to tady vypadalo stejně? A přiblíží se tomu tím, že zažívá tuhou bitvu v obležení narvaných nákupních košíků, ideálně v protichemickém obleku s plynovou maskou.

Touhle optikou se to asi pochopit dá. Pokud se ale necítíte na budování bunkru, doporučuji sérii počítačových her Fallout odehrávající se v době po nukleární katastrofě. Tam sháníte zásoby, jsou tam i ty plynové masky a nemusíte ani nikam chodit…

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník

V pozadí zleva: ředitel HZS Středočeského kraje Miloslav Svatoš, ředitel KVV Praha Armády ČR Roman Tkačík, starosta krajského sdružení dobrovolných hasičů Oldřich Lacina a ředitel středočeské policie Václav Kučera.
Před koronavirem ochrání především zdravý rozum
Areál společnosti Baest v Benešově.
Firma se nyní s lidmi ze zemí zasažených koronavirem nestýká