„Na pozici kandidáta hnutí jsem vstupoval s vědomím, že pojem a hlavně výkon politické pravice v českém politickém spektru je po zkušenostech občanů ČR zejména s TOP 09 a s ODS v minulých letech zcela zdiskreditován a zdevastován. Velmi jsem chtěl v politickém uskupení ANO svým malým dílem přispět ke znovuobnovení reálné politické pravicové scény. Nejsem si však postupem času jist, že se mně tento úkol může podařit," napsal Březina v rezignačním dopise, který zaslal Babišovi.

Šéf hnutí Březinova odchodu lituje, podle něj by to byl skvělý kandidát s velkými zkušenostmi. „Nicméně jeho rozhodnutí respektujeme a jako široce rozkročené středové hnutí držíme dál při sobě," prohlásil Babiš.

Před novináři v Brně Babiš naznačil, že by za odstoupením Březiny mohla být aktivita strany TOP 09. Podle Babiše se politická konkurence v reakci na stoupající preference hnutí ANO snaží vytvářet kompromitující materiály. „Pan (Miroslav) Kalousek je na to odborník," řekl Babiš. Řečnicky se tázal, zda přijde nějaká „nová Kubiceho zpráva".
Z kandidátky ANO odstoupil před dvěma týdny také někdejší sportovní komentátor Václav Tittelbach, který měl být lídrem hnutí ve Zlínském kraji. Důvodem byly zdravotní potíže.

Březina je zakladatelem a jediným vlastníkem společnosti BEST, vyrábějící betonové stavební prvky. V roce 2007 zvolen Podnikatelem roku. V letech 1996 až 1998 byl poslancem, nejprve za ODS. Po skandálech s financováním strany přešel do nově vzniklé Unie svobody, v únoru 1998 se mandátu vzdal z osobních důvodů.