Podle mělnické policejní mluvčí Markéty Johnové jel řidič kamionu od Kostelce směrem na Všetaty.

„Na železničním přejezdu se závorami a výstražnými světly nerespektoval blikající červená světla a vjel na železniční přejezd v době, kdy se začaly sklápět závory,“ uvedla mluvčí. Závora mu spadla na návěs. Šofér na kolejích zastavil a hned začal couvat zpátky, přitom ale utrhl dřevěnou část šraněk. Počkal, až vlak projede a hned potom z místa nehody ujel, aniž by celou situaci jakkoli řešil. „Byl vypátrán policejní hlídkou z Kostelce nad Labem u vlakového nádraží,“ vysvětlila Johnová.

Vzhledem k tomu, že řidič ujel z místa nehody a ještě navíc se jednalo o cizince, byl zadržen a převezen na policejní služebnu. V policejní cele vyčkal téměř dva dny, než byl převezen k mělnickému okresnímu soudu, kde byl za své jednání i pravomocně odsouzen.

Nerespektovat výstražné zařízení na železničních přejezdech může riskantní řidiče stát i život. Cizinec měl vlastně velké štěstí, že takovou nehodu vůbec přežil a vyvázl jen s postihem za ohrožování. K podobné nehodě například došlo v polovině září letošního roku u Kralup nad Vltavou. Tady už ovšem řidič kamionu vycouvat nedokázal a motorový vlak do něj najel plnou rychlostí. Ani on totiž nerespektoval výstražná světla. Nehoda byla o to závažnější, že ve vlaku se zranili čtyři cestující. Šoférovi nákladního vozu se nic nestalo.

Nehoda cisterny a osobáku uzavřela hlavní tah na Českou Lípu.
Nehoda cisterny a osobáku uzavřela hlavní tah na Českou Lípu
Tragická dopravní nehoda na železničním přejezdu u Kostelce nad Labem.
Tragédie na železničním přejezdu: střet auta s vlakem nepřežila jedna osoba